MAKEDONCI ĆE U PORTUGALU BITI JAČI ZA SVOG NAJBOLJEG IGRAČA: Goranac Elmas obećao da će napraviti tortu ako odu na MUNDIJAL
Foto: Printskrin/Instagram

samo hrabro

MAKEDONCI ĆE U PORTUGALU BITI JAČI ZA SVOG NAJBOLJEG IGRAČA: Goranac Elmas obećao da će napraviti tortu ako odu na MUNDIJAL

Fudbal -

Neka se paze Kristijano Ronaldo i društvo

Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije biće u meču protiv Portugala u utorak jača za svog najboljeg fudbalera Elifa Elmasa (22). Naši južni susedi napravi su prvorazredno iznenađenje eliminisavši evropske prvake, selekciju Italije golom Aleksandra Trajkovskog.

Elif Elmas
foto: EPA

Igrač Napolija, inače goranskog porekla, dao je zanimljivu izjavu pred utakmicu protiv Portugala:

- Daj Bože da se plasiramo na Svetsko prvenstvo! Ako bude trebalo, sam ću da napravim veliku tortu!

Elif Elmas rođen je u Skoplju 1999. godine. Karijeru fudbalera počeo je u Rabotničkom iz Skoplja, a kada je napunio 18 godina preselio se u turski Fenerbahče za 180.000 evra. Dres najpopularnijeg kluba u Turskoj nosio je do leta 2019. godine kada je za 16.200.000 evra prešao u Napoli. Tim transferom Elmas je oborio rekord Darka Pančeva čiji je transfer iz Crvene zvezde u milanski Inter 1992. godine iznosio 12.000.000 nemačkih maraka, što je ekvivalent današnjim evrima.

Elif Elmas
foto: EPA

Porodica Elifa Elmasa potiče iz sela Jelovjane, koje nastanjuju Goranci, ali se na popisima izjašnjavaju kao Turci zbog čega se navodi da je Elif Elmas turskog porekla. Selo Jelovjane je srpskog govornog područja i udaljeno je 18 kilometara od Tetova.

Zanimljivo, dok je igrao za Fenerbahče Turci su činili sve da Elifa Elmasa privole da igra za njihovu reprezentaciju. Posebno uporan bio je tadašnji selektor Fatih Terim, međutim Elif Elmas imao je želju da igra isključivo za Severnu Makedoniju.

Elif Elmas
foto: EPA

Elif Elmas upisao je 37 utakmica za reprezentaciju Severne Makedonije i dao devet golova. Utakmicu protiv Portugala Makedonci će igrati u utorak od 20.45 časova na stadionu Dragao u Portu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track