OPA, MAKEDONCIMA OBEĆANO BOGATSVO: Šokirali su Italiju, a ako isto urade Portugalu komšije će imati problem da PREBROJE SVE EVRE
Foto: EAP/CARMELO IMBESI

nagrada

OPA, MAKEDONCIMA OBEĆANO BOGATSVO: Šokirali su Italiju, a ako isto urade Portugalu komšije će imati problem da PREBROJE SVE EVRE

Fudbal -

Predsednik vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski ispratio je u subotu fudbalsku reprezentaciju u Portugal i tom prilikom obećao igračima nagradu od 500.000 evra, ako se selekcija plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Makedonski fudbaleri u utorak u Portu igraju protiv Portugala u finalu baraža za svoj prvi plasman na Mundijal, nakon što su u četvrtak u polufinalu pobedili evropskog prvaka Italiju u Palermu.

- Vi ste šampioni za nas, pobednici i ponos svih nas. Verujemo u vas i zato želim da vam poželim uspeh u meču sa Portugalom. Najmanje što kao vlada možemo da uradimo je da izdvojimo nagradu od 500.000 evra ako se plasirate na Svetsko prvenstvo - rekao je Kovačevski fudbalerima u avionu, a preneli su lokalni mediji.

U polufinalu plej-ofa za Svetsko prvenstvo u Kataru Portugal je u četvrtak, 24. marta, na svom terenu savladao Tursku sa 3:1, a Makedonija je u Palermu bila bolja od Italije sa 1:0 i tako napravila nemire u taboru Azura.

Kurir spor/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track