RUSE BRIGA ZA ZABRANU, IGRALI SU UTAKMICU S OBELEŽJIMA DRŽAVE: Da li je ovo poniženje za Rusiju ili za ostatak sveta? VIDEO
Foto: EPA/Anatoly Maltsev

snašli se

RUSE BRIGA ZA ZABRANU, IGRALI SU UTAKMICU S OBELEŽJIMA DRŽAVE: Da li je ovo poniženje za Rusiju ili za ostatak sveta? VIDEO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacije Rusije po svemu sudeći ne mari za suspenziju od strane FIFA koja je aktuelna zbog delovanja vojske Rusije na terirotiji Ukrajine.

Rusi su izbačeni iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, njihova utakmica protiv Poljske je otkazana, a Poljaci su prošli direktno u finale baraža.

Međutim i pored zabrane na koju su naišli Rusi su odlučili da odigraju prijateljski meč. a kako nijedna reprezentacija u ovom trenutku ne želi da igra protiv Rusije, a i većina ekipa je već zauzeta, protivnik "Zbornaji" bila je - Rusija.

A selekcija koju predvodi selektor Valerij Karpin odigrala je utakmicu protiv omladinske selekcije.

Igrači starosti do 21 godine pružili su dobar otpor ali su ipak poraženi rezultatom 1:0.

Jedini pogodak na utakmici je postigao Konstantin Tjukavin, a nakon meča na kojem su obe selekcije igrale u "redovnoj" opremi, odnosno sa bojama, obeležjima i grbom Rusije, na zvaničnom nalogu ruske reprezentacije na društvenoj mreži Tviter objavljeno je da je to bio "dobar sparing".

Međutim, iako su Rusi pronašli način da njihovo okupljanje ne bude uzaludno, pitanje je da li nakon ovog meča mogu da budu zadovoljni.

Ruski portal "Championat.com", na primer, nije zadovoljan.

- Možda je to bila najneuglednija utakmica u istoriji ruske reprezentacije. Nije bilo TV prenosa, nije bilo ni publike, ulaznice se nisu prodavale. Na tribinama su sedele 73 osobe - bilo je 40 novinara, nekoliko fudbalera, igrači Spartaka i CSKA, deca iz sirotišta i deca s cerebralnom paralizom - naveo je portal.

Sličnog je mišljenja i legendarni Rus, Andrej Aršavin.

- Čuo sam da je Savez trebalo da organizuje utakmicu koja bi bila otvorena za publiku, što bi već imalo smisla, ali ovo je nešto što ne mogu da smatram normalnim i u ovoj utakmici ne vidim nikakav smisao - poručio je Aršavin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track