DA LI SE SEĆATE KADA JE SRBIJA POSLEDNJI PUT IZGUBILA U FUDBALU? Imamo priliku da oborimo REKORD ako preživimo Kopanhagen!
Foto: FSS

Nepobedivi

DA LI SE SEĆATE KADA JE SRBIJA POSLEDNJI PUT IZGUBILA U FUDBALU? Imamo priliku da oborimo REKORD ako preživimo Kopanhagen!

Fudbal -

Pod komandom Dragana Stojkovića nismo navikli da uz fudbalere Srbije ide reč poraz. Poslednji put "orlovi" su poklekli u prijateljskom meču u maju 2021. godine kada je Japan slavio sa 1:0.

Od tada odigrali smo osam utakmica i ne znamo za poraz - sedam pobeda i jedan remi. Priliku da nastavio sjajan niz imamo u utorak u Kopenhagenu na prijateljskom meču sa Danskom (18 časova, RTS).

Nikada u istoriji naša reprezentacija nije vezala devet mečeva bez poraza. To može da se dogodio u utorak. Možda to nije toliko bitan rekord, ali je pravi pokazatelj ozbiljnosti i motivisanosti fudbalera Srbije bez obzira da li se radi o takmičarskim ili prijateljskim mečevima.

Srbija
foto: Starsport

Danci su izuzetno kvalitetna reprezentacija koja će učestvovati na Mundijalu. Doduše, nisu se proslavili prethodne nedelje kada su ubedljivo poraženi od Holandije (4:2). U grupnoj fazi kvalifikacije za SP, Danska je pred poslednje kolo imala devet pobeda iz istog broja meča! U rezultatski nebitnoj utakmici u 10. kolu poraženi su od Škota sa 3:0.

Na meča sa Dancima, naš tim biće jači za Predraga Rajkovića i Uroša Spajića. Njih dvojica nisu bila u ekipi protiv Mađara.

Za kraj lepa vest. Posle dugog niza mečeva koje nisu mogli da prate gledaoci u celoj Srbiji, konačno smo dočekali da jedan duel bude dostupan svima. Radio-televizija Srbije prenosiće duel iz Kopenhagena.

NIZ SRBIJE BEZ PORAZA

Katar - Srbija 0:4

Srbija - Luksemburg 4:1

Irska - Srbija 1:1

Luksemburg - Srbija 0:1

Srbija - Azerbejdžan 3:1

Srbija - Katar 4:0

Portugal - Srbija 1:2

Mađarska - Srbija 0:1

Kurir sport

Bonus video:

00:52

ORLOVI PALE MOTORE: Piksi objavio spisak za Mađarsku i Dansku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track