Falkao uništio Čelsi, Atletiko osvojio Superkup

Falkao uništio Čelsi, Atletiko osvojio Superkup

Fudbal -
Osvajača Lige Evrope u ubedljivom trijumfu nad evropskim prvakom predvodio je fantastični Kolumbijac Radamel Falkao, koji je postigao het-trik, golovima u 6, 19. i 45. minutu

MONAKO - Falkao uništio Čelsi, Atletiko Madrid osvojio Superkup Evrope!

Fudbaleri Atletiko iz Madrida osvojili su Superkup Evrope pošto su u petak veče u Monaku pobedili ekipu Čelsija 4:1 (3:0).

Osvajača Lige Evrope u ubedljivom trijumfu nad evropskim prvakom predvodio je fantastični Kolumbijac Radamel Falkao, koji je postigao het-trik, golovima u 6, 19. i 45. minutu.

Četvrti gol postigao je Miranda u 60. minutu.

Čast Čelsija spasao je Geri Kejhil u 74. minutu.

Ovo je Atletiku drugi put da osvaja Superkup.

U izvanrednoj utakmici Atletiko je "razbio" Čelsi i da su njegovi napadači bili precizniji mogao je da slavi uverljivijim rezultatom.

Madriđani su igrali impresivno, posebno u prvom poluvremenu, a briljirao je trostruki strelac, neverovatni Kolumbijac Radamel Falkao. Odbrana engleskog tima, predvođena Branislavom Ivanovićem, nije mogla ništa klasnom napadaču, koji skoro da je radio šta je hteo.

Falkao je bio neuhvatljiv, brz, lukav, precizan, a onim što je prikazao na utakmici potvrdio je da trenutno spada među najbolje svetske napadače.

Atletiko je briljirao, ne dopustivši prvaku Evrope ni najmanju šansu za eventualni preokret. Čelsi to nikako nije ni mogao da uradi, jer je igrao slabo, bez ideje i potpuno bezopasno. Uspeo je samo da postigne počasni pogodak 15 minuta pre kraja utakmice, izvanredne predstave zahvaljujući prvenstveno ekipi iz Madrida.

Medalje i pehar igračima Atletika uručio je predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini. Španski tim osvojio je drugi trofej evropskog Superkupa, nakon što je isti uspeh ostvario 2010. godine.

Susret je odigran na stadionu Luj Drugi u prisustvu 14.312 gledalaca, a sudio je Damir Skomina iz Slovenije.

Strelci: Falkao u 6, 19. i 44. i Miranda u 60. za Atletiko Madrid, a Kejhil u 75. minutu za Čelsi.

Atletiko Madrid: Kurtoa, Huanfran, Miranda, Godin, Luis, Lopes (od 57. Rodriges), Suares, Gabi, Koke (od 80. Garsija), Turan, Falkao (od 86. Emre).

Čelsi: Čeh, Ivanović, Kejhil, Luiz, Kol (od 89. Bertran), Obi Mikel, Lampard, Ramireš (od 46. Oskar), Mata (od 80. Staridž), Azar, Tores.

Falkao postiže drugi gol za Atletiko
Falkao postiže drugi gol za Atletiko
http://www.youtube.com/watch?v=kLuHyq8eNvQ
http://www.youtube.com/watch?v=u-xq5b0nFbY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track