KATAI DEMONSTRIRAO SILU U NIŠU: Zvezda bacila PETARDU protiv Radničkog i preskočila Partizan (VIDEO)
Foto: Starsport

superliga srbije

KATAI DEMONSTRIRAO SILU U NIŠU: Zvezda bacila PETARDU protiv Radničkog i preskočila Partizan (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u 29. kolu Super lige Srbije savladali su Radnički na niškom Čairu rezultatom 5:1

Trostruki strelac za crveno-bele bio je Aleksandar Katai, u 25. i 48. i 61. minutu, a u strelce su se upisali i El Fardu Ben u 75. i Nenad Krstičić u 86. minutu. Jedini gol za Radnički postigao je Stefan Mitrović u 33. minutu.

Zvezda se ovom pobedom ponovo izjednačila sa Partizanom na vrhu tabele sa 78 bodova, dok je Radnički četvrti sa 40 osvojenih bodova.

Crveno-beli su poveli ;u 25. minutu golom Kataija glavom sa peterca, a posle dobrog centaršuta Milana Rodića sa levog boka.

Radnički je izjednačio osam minuta kasnije pogotkom Mitrovića. Igrač Radničkog je pobegao odbrani Zvezde i izašao sam ispred Milana Borjana i pogodio za 1:1. Delovalo je da se Mitrović aktivirao iz ofsajda, ali je loptu glavom zakačio Stefan Eraković.

Milan Savić je u 41. minutu, pet minuta posle prvog zaradio i drugi žuti karton i ostavio Radnički sa igračem manje na terenu.

Posle tri minuta igre u drugom poluvremenu, Katai je iskoristio gužvu u šesnaestercu i lošu reakciju odbrane Radničkog i ponovo doveo svoj tim u vodjstvo.

Katai je svojim trećim golom na utakmici u 61. minutu praktično stavio tačku na ovaj meč. Rodić je centrirao sa leve strane, Katai je šutirao glavom i pogodio mrežu u čemu mu je pomogao i golman Filip Dujmović koji je loše intervenisao.

Ubedljivu pobedu Zvezde u Nišu potvrdili su El Fardu Ben u 75. minutu, posle asistencije Kataija, i Krstičić u 86. minutu.

Fudbaleri Crvene zvezde će u poslednjem delu regularnog dela takmičenja dočekati Radnički 1923, dok će niški tim gostovati Mladosti.

1 / 4 Foto: Starsport

Kraj meča:

Drugo poluvreme

90. minut - Utakmica je završena

86. minut - GOOOL - Krstičić - lepa akcija gostiju i majstorija Krstičića, koji je sjajno prevario golmana Dujmovića i postigao gol. Pavkov je bio asistent - 1:5

83. minut - igrača utakmice Aleksandra Kataija, koji je aplauzima ispraćen sa terena na Čairu, zamenio je Nenad Krstičić

81. minut - Fudbaler domaćih Ćirković ne koristi veliku šansu posle velike greške golmana Borjana

75. minut - GOOOL - Ben - posle kornera koji je sa desne strane izveo nKanga, Katai je prosledio loptu do Bena, a ovaj volej udarcem iz blizine zatresao mrežu - 1:4

70. minut - problemni sa grčevima za Milana Borjana, koji se vratio u Srbiju posle reprezentativnih obaveza u dresu Kanade, s kojom će igrati na Mundijalu u Kataru. Borjan ostaje među stativama.

66. minut - Aleksandra Kovačevića u Radničkom zamenio Arsić

61. minut - GOOOL - Katai - het-trik Kataija, posle centaršuta Rodića. Sva tri gola je postigao glavom, a kod trećeg je katastrofalnu grešku napravio golman Radničkog Dujmović, kome se lopta izmigoljila iz ruku - 1:3

56. minut - Umesto Ohija ušao Slavoljub Srnić, "specijalac" Dejana Stankovića

50. minuit - ništa od penala za Zvezdu, jer je Ben bio u ofsajdu posle asistencije Kange, koji je zakasnio sa dodavanjem

48. minut - GOOOL - Katai - opet glavom posle udarca Erakovića, nakon greške fudbalera domaćih Mlađovića, Katai glavom iz blizine precizan - 1:2

46. minut - počelo je drugo poluvreme, na Čairu i dalje duva jak vetar

Prva izmena u Crvenoj zvezdi, Ben ušao umesto Ivanića

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena

41. minut - isključenje Milana Savića (Radnički), koji dobija drugi žuti karton! Savić je preoštro startovao nad kataijem i posle ovog prekršaja, sudija Mitić mu je pokazao drugi žuti karton, prethodno žestoki protesti gostiju, pogotovo trenera Stankovića.

39. minut - velika gužva u petercu Nišlija, Ivanić pogodio prečku, ali nema gola

34. minut - GOOOL - Mitrović - Mladi reprezentativac Srbije Stefan Mitrović postiže izjednačujući gol, nakon što je sam izbio ispred Borjana. Bio je u nedozvoljenoj poziciji, ali s obzrom da je Eraković poslednji dotakao loptu glavom glavom nije bilo ofsajsda - 1:1

25. minut - GOOOL - Katai - posle izvanrednog centaršuta Rodića sa leve strane, Katai sa ivice peterca zakucao loptu u mrežu Nišlija, bio ubedljivo najviši u skoku - 0:1

22. minut - posle solo prodora sa leve strane, Katai neprecizan, nije dobro šutirao niti asistirao nekome od saigrača, lopta otišla pored gola

Radnički Niš
foto: Starsport

17. minut - Pavkov nije dobro reagovao pred golom domaćih, posle udarca Kataija

Radnički Niš
foto: Starsport

12. minut - pokušaj Kataija iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti, lopta odlazi pored gola

7. minut - grešku Bena ispravlja Eraković, samo korner za domaćina

1. minut - počela je utakmica na Čairu, teren prilično neravan, ali u odnosu na prethodne susrete u korektnom stanju

Igrači dva tima izašli su na teren u majicama u znak podrške Marini Đorđević, devojci iz Niša koja se bori sa leukemijom.

Minutom ćutanja odata je počast rudarima stradalim u Aleksinačkim rudnicima.

Radnički - Crvena zvezda 1:5 (1:1)

Stadion: Čair u Nišu. Sudija: Milan Mitić. Strelci: 0:1 Katai (25), 1:1 Mitrović (34), 1:2 Katai (48), 1:3 Katai (61), 1:4 Ben (75), 1:5 Krstičić (86)

Radnički (4-4-2): Dujmović – Aksentijević, Pavlov, Mitrović, Vujadinović – Kovačević, Jamkam, Savić, Mesarović – Mlađović, Mićibući. Trener: Batak.

Crvena zvezda (4-4-2): Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai – Ohi, Pavkov. Trener: Stanković.

Fudbaleri Crvene zvezde su u 29. kolo ušla sa liderske pozicije, ali i sa znanjem da bi Partizan mogao da ih prestigne na tabeli ukoliko ostvari remi ili pobedu protiv TSC-a.

Uprkos najavama da će propustiti utakmicu u Nišu, kapiten Crvene zvezde, Milan Borjan, od starta će braniti gol gostiju, što je jedino iznenađenje u sastavu ekipe Dejana Stankovića

Utakmica u Nišu dolazi nakon pauze koja je poslužila za okupljanje reprezentacija, a trener crveno-belih, Dejan Stanković, uoči meča je poručio da očekuje težak meč.

- U kupu protiv Radničkog smo promašili dosta šansi, što je dovelo utakmicu do penala. Prošli smo dalje što je bio prvobitan cilj. Igrali smo dve utakmice protiv Radničkog na Marakani, jedna je završena sa 1:0, druga 0:0. Gledajući statistički mislim da su te dve utakmice bile dominantne sa naše strane i da smo dosta promašivali. Očekujem dosta tešku utakmicu, Radnički se pokazao da su na svom terenu trvd i jak protivnik. Imaju mali broj primljenih golova u poslednje vreme, stabilizovali su se i očekuje nas težak meč. Svesni smo da je za nas svaki meč težak. Kada smo pričali o drugom delu takmičenja znali smo da moramo da pobedimo sve utakmice. Nećemo odustati od te ideje ni u Nišu, koliko god to izgledalo teško - rekao je Stanković.

Trener Radničkog, Radoslav Batak, nada se pozitivnom rezultatu.

- Zvezda se bori za titulu i ovde dolazi sa imperativom pobede. Što se nas tiče, mi smo se dobro spremali tokom ove pauze. Gotovo svi igrači su zalečili povrede, nemamo suspendovane fudbalere, a jedini problem je povreda kapitena Pejovića koju je zaradio pre dve nedelje u Kragujevcu. Naš medicinski tim čini sve da ga osposobi za igru, ali videćemo kako će se razvijati situacija. Ostali su spremni. Oni su favoriti, ali mi imamo plan i verujemo da na našem stadionu možemo doći do pozitivnog rezultata - poručio je Batak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track