MITAR NASTAVLJA DA RUŠI REKORDE: Golgeter Srbije dao 38. gol od starta sezone! Doneo sva tri boda Fulamu u Midlzbrou (VIDEO)
Foto: Profimedia

ENGLESKI ČEMPIONŠIP

MITAR NASTAVLJA DA RUŠI REKORDE: Golgeter Srbije dao 38. gol od starta sezone! Doneo sva tri boda Fulamu u Midlzbrou (VIDEO)

Fudbal -

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović, bio je strelac u zaostalom meču 30. kola Čempionšipa, koji je Fulam odigrao na gostovanju Midlzboru i slavio minimalnim rezultatom (1:0). Utakmica je odigrana po lošim vremenskim uslovima.

Nekadašnjem igraču Partizana ovo je 38. pogodak od starta sezone, a do njega je stigao u 73. minutu utakmice, a ujedno je bio i vredan tri boda.

Mitrović je na efektan način glavom, u svom stilu, zatresao mrežu i tako rešio pitanje pobednika.,

Mitrović je u prošlom kolu postao Srbin sa najviše golova na internacionalnoj sceni, u okviru jedne sezone, te je uspeo da nadmaši učinak Meteje Kežman, koji 35 golova postigao na 33 meča holandske Eredivizije, u dresu PSV Ajndhovena, sezone 2002/03. Mitroviću je za novi rekord bilo potrebno 36 mečeva.

Ranije tokom sezone, golgeter iz Smedereva je u duelu protiv Piterboroa svojim 32. i 33. golom u istoj postao apsolutni rekorder u istoriji engleske druge lige u jednoj sezoni, konkretno od takmičarske 2004/2005, od kako se ona igra u ovom formatu.

Srpski napadač je sa 38 golova apsolutno najbolji strelac Čempionšipa, ali i svih drugih liga u Evropi, nadmašio je rekord Ivana Tonija, koji je prošle sezone za Brentford postigao 31 gol.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track