VIDIĆ JE MEĐU 100 NAJBOLJIH NA SVETU: Veliko priznanje za SRBINA, legendu Crvene zvezde i Mančester junajteda!
Foto: EPA

klasa

VIDIĆ JE MEĐU 100 NAJBOLJIH NA SVETU: Veliko priznanje za SRBINA, legendu Crvene zvezde i Mančester junajteda!

Fudbal -

Nemanja Vidić nalazi se na 60. mestu odabranih u izboru magazina "Four-Four-Two"

Ime Nemanje Vidića i danas se sa poštovanjem izgovara u Engleskoj. I ne samo na Ostrvu, već i u Evropi i širom sveta.

Nemanja Vidić
foto: EPA

Čitali ste na našem portalu tekst u toku dana u kojem čuveni trener Arsenala Arsen Venger biranim rečima priča o srpskom defanzivcu. Naziva ga fudbalskim Mocartom, a njegovog partnera iz odbrane Mančester junajteda Rija Ferdinanda Betovenom.

Činjenica je da je Nemanja Vidić fudbalsko ime izgradio u Mančester junajtedu, ali je i na početku karijere u Crvenoj zvezdi pokazao da je pred njim velika i blistava karijera.

Jedan od najcenjenijih fudbalskih magazina "Four-Four-Two" objavio je listu “osvajača Zlatnih lopti, serijskih pobednika, kultnih heroja ovog veka“ i proglasio 100 najboljih fudbalera na planeti. Među odabranima mesto je našao i Nemanja Vidić, jedini Srbin.

Nemanja Vidić
foto: EPA

I tu dolazimo na početak našeg teksta, da je Nemanja Vidić i danas autoritet u Engleskoj, ne samo među pristalicama Mančester junajteda, već i svim ljubiteljima fudbala. Sa Junajtedom je pet puta bio prvak Engleske i osvajač Komjuniti šilda, po jednom je uzeo Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo, ima tri trofeja Liga kupa. Individualna priznanja su takođe u impozantnom broju.

Nemanja Vidić zauzima visoku 60. poziciju, a s obzirom da su iza njega imena kao što su Paolo Maldini, Fabio Kanavaro i Alesandro Nesta od štopera, zatim Dejvid Bekam, Kafu, Marselo, Raul, Bastijan Švajnštajger, Vesli Snajder, Huan Roman Rikelme, Fernando Tores, Rajan Gigs, Havijer Zaneti, Rivaldo, Sesk Fabregas... Onda je jasno kakvu težinu ima Nemanjin plasman.

Rio Ferdinand, Nemanja Vidić
foto: Profimedia

Evo šta je magazin "Four-Four-Two" napisao o Nemanji Vidiću:

"Odluka Mančester junajteda da dovede Nemanju Vidića za 10.500.000 evra u januaru 2006. godine potvrdila se kao jedna od najboljih u klupskoj istoriji, jer je Srbin ušao u društvo najboljih defanzivaca koji su obukli dres Crvenih đavola. Nemanja Vidić i Rio Ferdinand stvorili su jedinstveno partnerstvo na Old Trafordu, zajedno su osvojili pet Premijer liga i Ligu šampiona. On je jedan od svega tri fudbalera koji su dvaput bili zvanično izabrani za igrača sezone u Premijer ligi dvaput, pored Kristijana Ronalda i Tjerija Anrija. Nije loše za igrača od 10.500.000 evra“.

Kristijano Ronaldo, Nemanja Vidić, Vejn Runi
foto: Profimedia

Od defanzivaca, od Nemanje Vidića bolje su plasirani samo Serhio Ramos (19), Đerar Pike (24), Rio Ferdinand (32), Vensan Kompani (41), Džon Teri (44) i Karles Pujol (46).

Prvo mesto na listi zauzima Leo Mesi, dok je drugi Kristijano Ronaldo. Treći i četvrti su Ćavi i Andres Inijesta, dok je peti Ronaldinjo. Zatim slede Zinedin Zidan, Tijeri Anri, Manuel Nojer, Kaka i Luis Suarez.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track