ABRAMOVIČ PRAVI NOVI ČELSI? Potvrđeno! Milijarder poslao ponudu za EVROPSKOG VELIKANA! Sa njegovim novcem mogu daleko da doguraju!
Foto: Mark Pain / Shutterstock Editorial / Profimedia

bombastična kupovina

ABRAMOVIČ PRAVI NOVI ČELSI? Potvrđeno! Milijarder poslao ponudu za EVROPSKOG VELIKANA! Sa njegovim novcem mogu daleko da doguraju!

Fudbal -

Nakon što je primoran da se povuče iz Čelsija, Roman Abramovič se odmah bacio u potragu za novim klubom koji može da preuzme, a deluje da ga je ona dovela do Španije.

Pričalo se da će bogati Rus da preuzme turski Gectepe, međutim, nikakve potvrde nije stiglo ni od Abramoviča ni od kluba, a najnovija pisanja sa ostrva govore nam da je milijarder "bacio oko" na Valensiju.

Klub koji igra na popularnoj "Mestalji" jedan je od najvećih u Španiji i poznat je kao "fabrika talenata". Trenutno Valensija zauzima deveto mesto u La Ligi sa 41 bodom.

Izlazak u Evropu prilično je daleko od Valensije, a ukoliko bi Abramovič zaista preuzeo klub nema sumnje da bi u kratkom vremenskom periodu on doživeo ozbiljan napredak.

Britanski "Miror" navodi da Rus čeka da prodaja Čelsija bude završena i da odmah nakon toga postane gazda novog kluba. Takođe se navodi da je signapurski biznismen, Piter Lim, stavio Valensiju na prodaju, a Migel Sorio, bivši potpredsednik kluba, poručio je da je ponuda od Abramoviča već stigla.

- Piter Lim je u Londonu pokušao da proda klub za 250 miliona evra, ali nije uspeo. Nedavno je medijima rekao da ima dve ponude – od mene i od ruskog oligarha iz Čelsija

Podsetimo, zbog prijateljskih odnosa sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, Abramoviču su u Engleskoj 10. marta zamrzli svu imovinu, a Čelsiju su blokirani računi, pa je prodaja potrebna što pre.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track