NAVIJAČI DINAMA OTKAZALI MEČ: Ukrajinci neće da igraju protiv Rumuna! Evo šta su ranije uzvikivali Srbima! (VIDEO)
Foto: EPA

pritisak

NAVIJAČI DINAMA OTKAZALI MEČ: Ukrajinci neće da igraju protiv Rumuna! Evo šta su ranije uzvikivali Srbima! (VIDEO)

Fudbal -

Simpatizeri ukrajinskog kluba nedavno napali i trenera Mirčeu Lučeskua

Prijateljska utakmica između Dinama iz Kijeva i ekipe FSBC (nekadašnje Steaue) iz Bukurešta, otkazana je zbog pritiska koji su navijači ukrajinskog kluba izvršili na rukovodstvo kluba.

Dinamo Kijev
foto: EPA

Naime, simpatizeri Dinama iz Kijeva gnevni su na vlasnika ekipe FSBC Điđija Bekalija koji je pre nekoliko dana izjavio da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski došao na vlast zahvaljujući pomoći nedavno uhapšenog oligarha Viktora Medvedčuka, kojeg je opet Zelenski proglasio čovekom od poverenja Vladimira Putina. Gazda FCSB, nazvao je borce iz formacije AZOV nacistima.

Điđi Bekali
foto: Profimedia

Prošle nedelje kontroverzni Điđi Bekali u jednoj TV emisiji u Rumuniji izjavio da se plaši Vladimira Putina, jer je sam đavo ušao u njega.Tada je rekao da se ne plaši za sudbinu Rumunije, jer nju čuva NATO.

Inače, navijači Dinama iz Kijeva su 2019. godine tokom utakmice protiv Olimpijakosa u Ligi Evrope, uzvikivali sramne parole protiv srpskog naroda, kada su im u gostima bili simpatizeri Dinama iz Zagreba. Tada je cela tribina na stadionu u Kijevu skandirala i pevala:

- Ubij, ubij, ubij Srbina!!!

Simpatizeri Dinama iz Kijeva napali su nedavno i trenera svog kluba Rumuna Mirčeu Lučeskua, jer je izjavio da se ne slaže sa sankcijama prema ruskim sportistima. Upravo je Lučesku nemuštom izjavom pokušao da opravda neodigravanje prijateljske utakmice dva kluba u Bukureštu.

Mirčea Lučesku
foto: Profimedia

- Nismo imali na raspolaganju pravi stadion za ovaj događaj koji nije samo fudbalska utakmica. Nismo mogli da idemo ispod standarda meča u Varšavi gde smo igrali protiv Legije - kazao je Lučesku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track