SMRT PRVOG ČOVEKA MLADOSTI IZ LUČANA: Radoš Milovanović bio je simbol fudbalskog kluba!
Foto: Printscreen

tuga

SMRT PRVOG ČOVEKA MLADOSTI IZ LUČANA: Radoš Milovanović bio je simbol fudbalskog kluba!

Fudbal -

Upravo je nekadašnji direktor preduzeća "Milan Blagojević" od malog napravio moćan superligaški klub

Smrt Radoša Milovanovića potresla je ne samo srpsku privredu, već i fudbalsku i sportsku javnost. Posebno se to odnosi na FK Mladost, čiji je Milovanović bio simbol i zaštitini znak.

Radoš Milovanović
foto: Printscreen

Radoš Milovanović uspeo je da od malog i skromnog kluba napravi moćnog i stabilnog superligaša. Mladost iz Lučana je u protekle dve decenije postala stabilan član elitnog ranga Superlige, a uspevala je i da izbori izlazak u Evropu. Imao je pomoć sina Nenada Milovanovića, vrsnog trenera, koji je umeo da viziju svog oca sprovede na terenu.

Nenad Milovanović
foto: Foto: FK Mladost Lučani

Radoš Milovanović bio je direktor namenske kompanije "Milan Blagojević" koja je bila glavni sponzor kluba Mladost. Godine 1996. uspeo je sa ekipom Mladosti da se domogne Intertoto kupa, ujedno i da osvoji peto mesto u tadašnjoj ligi Srbije i Crne Gore. Još jedan veliki uspeh, vezan za izlazak u Evropu ostvaren je 2017. godine, kada je Mladost uspela da se domogne kvalifikacija za Ligu Evrope. U dva neizvesna duela poraženi su od daleko bogatijeg Intera iz Bakua, predstavnika Azerbejdžana.

Milan Bojović, Mladost Lučani
foto: Starsport©

Nebrojeno puta fudbaleri Mladosti umeli su da uzmu meru najboljim srpskim klubovima Crvenoj zvezdi i Partizanu. Tako su 29. marta 2008. godine odigrali nerešeno sa Crvenom zvezdom na Marakani, kada je bilo 2:2. Tom utakmicom direktno su rešili pitanje šampiona, jer crveno-beli do kraja lige nisu uspeli da stignu Partizan. Godine 1995. pobedili su Partizan u Lučanima pred 9.000 ljudi, u istorijskoj utakmici rezultatom 1:0, a gol koji je postigao Predrag Plazinić i danas se prepričava u tom delu zapadne Srbije. U istoj sezoni snagu Lučanaca osetila je i Crvena zvezda, koja je poražena rezultatom 3:2. Drugi put Mladost je pobedila Partizan prošle sezone, tačnije 18. maja, kada su slavili golom Milana Bojovića.

Đorđe Gordić
foto: Starsport

U Mladosti iz Lučana trudili su se da u svojim redovima afirmišu i iznedre mlade fudbalere. Poslednji u nizu takvih bisera jeste mladi Đorđe Gordić koga prate "večiti rivali", ali i neki ozbiljni klubovi iz Evrope.

Radoš Milovanović preminuo je u noći između srede i četvrtka, od posledica infarkta, u Domu zdravlja u Lučanima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track