DA LI JE OVO REALNO? JUVE I ROMA BIĆE SRPSKI: Alegri i Murinjo hoće po trojicu SRBA u timu! Potrošiće više od 100 miliona evra!
Foto: EPA

kolonija

DA LI JE OVO REALNO? JUVE I ROMA BIĆE SRPSKI: Alegri i Murinjo hoće po trojicu SRBA u timu! Potrošiće više od 100 miliona evra!

Fudbal -

Čak šestorica reprezentativaca naše zemlje igraće u dva tima Serije A

Srpski fudbaleri uvek su bili cenjeni u Italiji. Trag koji su ostavili Siniša Mihajlović, Vladimir Jugović, Dejan Stanković i mnogi drugi, kao i legendarni trener Vujadin Boškov otvorio je vrata budućim generacijama.

Dušan Vlahović
foto: EPA

Prva zvezda Italije je definitivno Dušan Vlahović napadač Juventusa, a već godinama unazad jedan od najcenjenijih igrača u Seriji A je Sergej Milinković-Savić. Prema pisanju brojnih italijanskih medija, Juventus i Roma spremni su za pravu "srpsku revoluciju". O čemu se zapravo radi?

Sergej Milinković-Savić
foto: Profimedia

Masimo Alegri, trener Juventusa, oduševljen je posle kupovine Dušana Vlahovića, zimus iz Fjorentine. Sada je spreman da srpsku koloniju proširi u Torinu. Na leto, "bjanko-neri" žele da u crno-belom dresu vide Sergeja Milinkovića-Savića iz Lacija i Nikolu Milenkovića iz Fjorentine. Za kupovinu dvojice srpskih reprezentativaca biće im potrebno okruglo 100.000.000 evra.

Nikola Milenković
foto: Profimedia

Milenkovića u Torinu italijanski novinari vide kao idealnu zamenu za Đorđa Kjelinija. Navodno, tu bi odlučujuću ulogu trebalo da odigra Dušan Vlahović, koji je sa Milenkovićem zajedno igrao u Partizanu i Fjorentini. Sa druge strane, Juventus već nekoliko sezona prati popularnog "SMS-a". Sada je došao trenutak i za realizaciju transfera.

Mile Svilar
foto: Profimedia

Slično razmišljaju i u Romi, tačnije slušaju sve ono što želi trener Žoze Murinjo. Portugalac je već postigao dogovor sa mladim golmanom Miletom Svilarom, koji dolazi iz Benfike.

Nemanja Matić
foto: EPA

Njegovim putem trebalo bi da krene i Nemanja Matić, koji će na leto kao slobodan igrač napustiti Mančester junajted. Iskusni fudbaler sarađivao je sa Žozeom Murinjom u Čelsiju i Mančester junajtedu. Treći srpski fudbaler koji bi na leto trebalo da stigne na stadion "Olimpiko" trebalo bi da bude Filip Kostić.

Filip Kostić
foto: Profimedia

Za junakom pobede Ajntrahta nad Barselonom u Ligi Evrope poludelo je nekoliko top klubova iz Evrope, pre svih Inter i Njukasl. Međutim, Roma veruje da bi njihova ponuda mogla da privoli Filip Kostića da izabere Rim kao novo mesto svog stanovanja. Obeštećenje Ajntrahtu neće biti malo, procena je da neće ići ispod 20.000.000 evra. Suma koja odgovara Romi.

Kurir sport

Bonus video:

00:14

MITROVIĆ NIJE MOGAO DA UĐE U AUTOBUS: Pogledajte kako su navijači saletali HEROJA IZ LISABONA na beogradskom aerodromu (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track