MILAN NE ODUSTAJE OD TITULE: Rosoneri u slavili nadoknadi, Sergej asistent u porazu Lacija
Foto: Profimedia

SERIJA A

MILAN NE ODUSTAJE OD TITULE: Rosoneri u slavili nadoknadi, Sergej asistent u porazu Lacija

Fudbal -

Fudbaleri Milana savladali su Lacio (1:2) nakon preokreta u okviru 34. kola Serije A.

Lacio je poveo u četvrtom minutu kada je strelac bio Ćiro Imobile na dodavanje srpskog reprezentativca Sergeja Milinković-Savića

Imobile je večeras postigao 181. gol u Seriji A i postao najbolji aktivni strelac tog takmičenja ispred Fabija Kvaljarele, koji je postigao 180 golova.

Imobile je postigao 149 golova za Lacio, 27 za Torino i pet za Đenovu.

On je trenutno najbolji strelac lige sa 26 golova. Imobile je postao tek četvrti fudbaler iz pet najjačih evropskih liga koji je najmanje tri puta od sezone 2016/2017 postigao najmanje 25 golova u jednoj sezoni, posle Lionela Mesija, Kristijana Ronalda i Roberta Levandovskog.

Lacio
foto: Profimedia

Promene rezultata nije bilo do kraja poluvremena, a Milan je izjednačio u 50. minutu golom Olivije Žirua na asistenciju Rafaela Leaa.

Činilo se da "rosoneri" ne mogu više od toga, te da će morati da se zadovolje samo sa bodom u nastavku borbe za Skudeto.

Međutim, tu je na scenu stupio Sandro Tonali i u 93. minutu doslovno ugurao loptu u mrežu za trijumf njegove ekipe.

Milan sada ima 22 pobede i 74 bodova na prvom mestu na tabeli, dva više ali i utakmicu više od drugoplasiranog gradskog rivala Intera.

Inter će zaostali meč protiv Bolonje odigratiu sredu.

Lacio je u poslednje dve utakmice bez pobede, a posle 10. poraza u prvenstvu zauzima šesto mesto na tabeli sa 56 bodova, dva manje od petoplasirane Rome.

.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track