SPREMA SE ŠAMAR EVROPSKIM VELIKANIMA - IZBACIVANJE IZ LŠ: Sud je doneo odluku, UEFA čeka i razmišlja, tri kluba su U OPASNOSTI!
Foto: EPA/Peter Powell

kuva se...

SPREMA SE ŠAMAR EVROPSKIM VELIKANIMA - IZBACIVANJE IZ LŠ: Sud je doneo odluku, UEFA čeka i razmišlja, tri kluba su U OPASNOSTI!

Fudbal -

Posle dužeg perioda, stigle su novosti o evropskoj Superligi

Tačnije, stigle su informacije o potencijalnim kaznama za klubove koji su osnovali to takmičenje prošle godine.

Podsetimo, 12 klubova je želelo da napravi novo evropskog takmičenje, ali nakon neverovatnog pritiska javnosti i navijača, ideja je propala.

Međutim, Privredni sud u Madridu je doneo odluku da UEFA ima odrešene ruke po pitanju kažnjavanja tri od 12 klubova: Real Madrid, Barselonu i Juventus.

Očekuje se da sankcije budu iste kao i za ostalih devet klubova, odnosno da iznosi 15.000.000 evra i pet odsto sezonskih prihoda.

Italijanski list "Gazeta" je doneo informaciju da UEFA neće preduzimati mere još neko vreme. Novo ročište je zakazano za jun, a Evropski sud pravde neće doneti odluku o legitimnosti Superlige sve do 2023. godine.

"Gazeta" ipak tvrdi da je UEFA spremna na svaku moguću akciju, u slučaju da tri navedena kluba ponovo krenu u akciju formiranja Superlige ili odluče da ne prihvate kaznu, a postoje naznake da bi to moglo da se desi.

Italijani čak pominju da bi i klubovi mogli da budu izbačeni iz Lige šampiona i da bi takva odluka mogla da bude doneta za sezonu 2023/24.

Kurir sport

Bonus video:

00:33

ŽENSKI FUDBAL GLEDANIJI OD MUŠKOG! Barselona i Real oborili svetksi rekord: 91.553 gledalaca na Nou Kampu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track