PREMINUO MINO RAJOLA! Porodica najmoćnijeg fudbalskog agenta potvrdila tragičnu vest
Foto: Profimedia

tuga

PREMINUO MINO RAJOLA! Porodica najmoćnijeg fudbalskog agenta potvrdila tragičnu vest

Fudbal -

Jedan od najmoćnijih fudbalskih menadžera Mino Rajola preminuo je u subotu u 54. godini, zvanično je objavila njegova porodica!

Rajola je od januara bio u bolnici, pre dva dana je demantovano da je preminuo, kada su mediji u Italiji preneli ovu vest, ali je njegova porodica na Tviteru sada potvrdila tužnu vest.

"U beskrajnoj tuzi dielimo smrt najbrižnijeg i najčudesnijeg fudbalskog agenta. Mino se borio do kraja istom snagom koju je stavljao na pregovaračke stolove kako bi odbranio naše igrače. Kao i obično, činio nas je ponosnim, a da to nikada nije shvatio. Mino je svojim radom dotakao mnoge živote i napisao novo poglavlje u istoriji modernoga fudbala. Zauvek će nam nedostajati. Njegova misija da fudbal učini boljim mestom za igrače nastaviće se s istom strašću".

Mino Rajola je rođen 1967. godine u južnoj Italiji, ali su se roditelji veoma brzo posle njegovog rođenja preselili u Holandiju, gde je i odrastao.

Otac je otvorio piceriju u gradu Harlemu, gde je Mino radio kao perač suđa u pauzi između časova. Završio je Pravni fakultet i govori čak sedam jezika: italijanski, holandski, engleski, nemački, španski, francuski i portugalski.

Prvi njegov veliki transfer bio je prelazak Pavela Nedveda iz Sparte u Lacio. U avgustu 2016. godine posredovao je u do tada najvećem transferu ikada, prelasku Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted, a Rajola je na ime provizije dobio neverovatnih 29 miliona.

Mino Rajola
foto: Reuters

Deo para od tog transfera je potrošio na kupovinu bivše kuće Al Kaponea u Majamiju.

Zastupao je fudbalere kao što su Zlatan Ibrahimović, Pol Pogba, Mario Baloteli, Matijs de Liht, a samo u leto 2018. godine, Rajola je na provizijama zaradio čak 31 milion evra.

Rajola je od skromnih početaka iz Italije preko Holandije postao jedan od najuticajnijih ljudi u savremenom fudbalu, režirajući neke od najvećih transfera.

Osim gore pomenutih igrača, predstavljao je i Romelua Lukakua, Marija Balotelija, Marka Veratija, Henriha Mhitarjana, Đanluiđija Donarumu, Stefana de Fraja, Ivringa Losana, Džastina Klajverta...

Rajolino bogatstvo se procenjivalo na oko 80 miliona evra. Pred njim su bili novi veliki poslovi na leto, jer se očekuje veliki transfer Halanda iz Borusije Dortmund, kao i moguć Pogbin odlazak iz Junajteda, ali njegova smrt je sve prekinula. Ostaće upamćen kao jedan od najvećih agenata u istoriji fudbala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track