JOVIĆ ŠAMPION ŠPANIJE SA JEDNIM GOLOM U SEZONI: Real slavi novu titulu, na terenu i Rafa Nadal za potpuni ŠOU u Madridu!
Foto: EPA/Chema Moya

KRAJ

JOVIĆ ŠAMPION ŠPANIJE SA JEDNIM GOLOM U SEZONI: Real slavi novu titulu, na terenu i Rafa Nadal za potpuni ŠOU u Madridu!

Fudbal -

Luka Jović zbog povrede nije bio u sastavu Real Madrida u utakmici u kojoj je kraljevski klub obezbedio osvajanje titule šampiona Španije, ali će u njegovog biografiji ostati upisano da je bio deo ekipe koja je osvojila 35 titulu.

Real je u 34. kolu na stadionu Santjago Bernabeu pobedio Espanjol rezultatom 3:0.

Golove za prvaka su postigli Rodrigo u 33. i 43. minutu, Asensio u 55. i Benzema u 81. minutu.

Na četiri kola do kraja, Real ima 81 bod, 17 više od drugoplasirane Sevilje, a 18 od Barselone koja ima utakmicu manje, ali ni uz taj meč ne može da stigne velikog rivala.

Zanimljivo je da je početni udarac na utakmici protiv Espanjola, simbolično izveo Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisera svih vremena koji je poznat kao veliki navijač Real Madrida.

Rafael Nadal
foto: EPA/Mariscal

Kada je reč o Luki Joviću, ove sezone se nije naigrao fudbala. Jeste imao probleme sa povredama, ali je delovalo da u pojedinim trenucima Karlo Anćeloti ne računa ozbiljno na njega. Kada je bilo potrebno zameniti povređenog Benzemu, Italijan se okretao drugim rešenjima.

Napadač reprezentacije Srbije ove sezone u La Ligi je igrao na 13 utakmica, postigao je jedan gol i upisao dve asistencije, a na terenu je proveo ukupno 291 minut.

Ubedljivo najbolja utakmica bila je u 16. kolu, 4. decembra 2021. godine kada je u pobedi rezultatom 2:0 na gostovanju Real Sosjedadu, za 73 minuta u igri, postigao gol i upisao asistenciju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track