SEĆATE LI SE MOHIKE, TRAŽILA GA JE ZVEZDA: Kolumbijac je najbolji levi bek Evrope, igraće za CRVENO-BELE sledeće sezone
Foto: EPA

zablistao

SEĆATE LI SE MOHIKE, TRAŽILA GA JE ZVEZDA: Kolumbijac je najbolji levi bek Evrope, igraće za CRVENO-BELE sledeće sezone

Fudbal -

Atletiko iz Madrida sklopio dogovor sa Kolumbijcem

Baš u ovo vreme prošle sezone Crvena zvezda je pregovarala sa Hoanom Mohikom želeći da ga dovede u Beograd. Nažalost, crveno-beli nisu uspeli Kolumbijac je ostao u Elčeu, koji ga je za 1.200.000 evra otkupio od Đirone i odigrao sezonu iz slova.

Hoan Mohika
foto: EPA

Prošle godine španski novinari Mohiku su nazvali "kolumbijski Jusein Bolt" gledajući pre svega njegove brzinske sposobnosti. Na kraju španske fudbalske lige bio je treći najbrži igrač u šampionatu. Ispred njega su bili samo Brazilac iz Reala Vinisijus Žunior, te igrač Barselone Usman Dembele.

Ove sezone Hoan Mohika je imao izuzetnu sezonu u dresu Elčea, pa bi kako pišu španski mediji mogao da se preseli u redove velikana Atletika iz Madrida. Klub je potpisao preugovor o pravu preče kupovine Mohike za 3.500.000 evra. Čeka se prodaja Brazilca Renana Lodija u Njukasl, pa da transfer Mohike i Atletika bude ozvaničen.

Kolumbijac ove sezone igra sjajno za Elče i ovo mu je sezona karijere. Bio je starter na 28 od 31 prvenstvene utakmice i zabeležio dva gola i pet asistencija. Najbolji je igrač Eleča u dosadašnjem delu sezone u La Ligi.

Nedavno je statistička kuća "Olosip" proglasila Hoana Mohiku za najboljeg levog beka u „ligama petice“ u Evropi. Po podacima koja je sakupila i iskombinovala veštačka inteligencija, Mohika ima indeks vrednosti 8,33. Iza njega su ostali Žoao Kanselo iz Mančester Sitija (7,78) i Aleks Moreno iz Betisa (7,48). Slede Teo Ernandez iz Milana i Đordi Alba iz Barselone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track