PARTIZAN NA KRILIMA RIKARDA I NATHA LAKO SLOMIO NAPREDAK: Crno-beli nastavili poteru za Zvezdom VIDEO
Foto: @starsport

34. kolo

PARTIZAN NA KRILIMA RIKARDA I NATHA LAKO SLOMIO NAPREDAK: Crno-beli nastavili poteru za Zvezdom VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su kao gosti u 34. kolu Napredak u Kruševcu rezultatom 3:0 (1:0).

Partizan je trenutno drugi sa 89 bodova, dva manje u odnosu na Crvenu zvezdu tri kola pre kraja prvenstva.

Crno-beli su poveli golom Rikarda u 29. minutu. Bio je to njegov 33. gol u sezoni. Natho je izveo korner, lopta se odbila od Jevtovića, a Rikardo je sa nekoliko metara sproveo u mrežu.

Na 2:0 je povećao Marko Jevtović u 56. minutu. Natho je centrirao iz slobodnog udarca, Jevtović naleteo na loptu i glavom je zakucao u gol Napretka.

U 64. minutu gosti su poveli sa 3:0. Terzić je prošao po desnoj strani, pokušao je da uposli Rikarda koji je bio u gol šansi, ali je kapiten Napretka Marjanović zakačio loptu i ona je otišla u gol.

Partizan u narednom kolu dočekuje Vojvodinu, a Napredak gostuje ekipi TSC.

Kurir sport

Partizan, Napredak, Rikardo Gomeš
foto: @starsport

TOK MEČA

2. POLUVREME

90. minut - Još jedna izmena u Napretku Ivanić menja Mladenovića.

89. minut - Marjanović je šutirao, golman Partizana Stevanović odbranio.

87. minut - Džugurdić menja Đuričkovića u ekipi Napretka.

86. minut - Velika šansa za 18-godišnjeg Samira Baždara. Lepa akcija crno-belih, Terzić je odložio loptu za mladog napadača crno-belih, ali Vasiljević sprečava njegov prvenac.

78. minut - Prva izmena u Napretku, Jovanovića menja Jovanović. Stefan ulazi u igru umesto Đorđa.

74. minut - Menig je zaradio žuti karton zbog oštrog starta.

73. minut - Ljubomir Fejsa debituje za Partizan po povratku u klub. Ušao je umesto Zdjelara. U igri je i mladi Baždar umesto Natha.

64. minut - GOOOL! Partizan je stigao do trećeg gola i to autogolom Marjanovića. Terzić je prošao po desnoj strani, pokušao je da uposli Rikarda koji je bio u gol šansi, isprečio se Marjanović a lopta vara golmana Vasiljevića i završava u mreži.

61. minut - Trostruka izmena u Partizanu. Izlaze Lutovac, Jović i Marković, a u igri su Terzić, Menig i Ivan Obradović, koji se vratio u tim posle dužeg vremena.

56. minut - GOOOL! Marko Jevtović je duplirao prednost Partizana. To je njegov prvenac od povratka u Partizan. Natho je izveo slobodan udarac, lepo je ubacio loptu u šesnaesterac, a na nju je natrčao Jevtović i zakucao u gol Napretka.

55. minut - Oprobao je Markanović šut, lopta ide preko gola.

54. minut - Šansa za Napredak, Melunović je probao glavom.

52. minut - Prva konkretnija akcija u drugom poluvremenu, Partizan je bio u šesnaestercu Napretka, ali su se fudbaleri gostujućeg tima prekombinovali i na kraju nisu uputili šut ka golu.

Partizan, Napredak, Rikardo Gomeš
foto: @starsport

1. POLUVREME

43. minut - Žuti karton za Jovanovića iz Napretka.

42. minut - Najlepša akcija na utakmici, Natho, Rikardo i Jović su kombinovali, ali je šut Jovića bio preslab za Vasiljevića.

40. minut - Kontra Partizana, Jović je uposlio Rikarda, ovaj slabo šutirao.

36. minut - Velika prilika za Napredak, Stevanović je na gol crti zaustavio šut Jovanovića.

29. minut - GOOOL! Partizan vodi u Kruševcu golom Rikarda. Bio je to njegov 33. gol u sezoni. Natho je izveo korner, Jevtović nije uspeo da šutira, ali se lopta od njega odbila do Rikarda koji je zakucao loptu u mrežu Vasiljevića.

22. minut - Skraćeno korner za Partizan, Natho je izveo ka Rikardu loptu, a njegov šut je blokiran. Drugi korner za Partizan.

17. minut - Zdjelar je šutirao snažno sa 20-tak metara, Vasiljević je odbio loptu u polje.

8. minut - Natho je oprobao šut sa desetak metara, ali je to bio slab šut.

6. minut - Prvi korner za Partizan.

1. minut - Minut ćutanja uoči utakmice povodom smrti Ivice Osima, bivšeg trenera Partizana i selektora Jugoslavije.

Partizan, Napredak, Rikardo Gomeš
foto: @starsport

Aleksandar Stanojević izostavio je iz tima Vujačića i Meniga. Na klupi su Ljubomir Fejsa i posle dužeg vremena i Ivan Obradović.

Velike kadrovske probleme ima i Napredak, koji na klupi ima samo sedmoricu od 11 mogućih igrača.

NAPREDAK - PARTIZAN

Stadion: Mladosti Kruševac

Gledalaca:

Sudija: Stanko Ostraćanin

NAPREDAK: Vasiljević – Mršić, Đeković, Kojičić, Spremo – Marjanović, Milovanović – Jovanović, Đuričković, Mladenović – Melunović.

PARTIZAN: Stevanović – Živković, Miletić, Saničanin, Lutovac – Zdjelar, Jevtović – Marković, Natho, Jović – Rikardo.

Partizan, Napredak, Rikardo Gomeš
foto: @starsport

Kruševački Napredak u okviru 34. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana.

Šef stručnog štaba "’čarapana" Zoran Milinković ističe da je igra njegovog tima ispod željenog nivoa, ali da od svojih igrača traži da daju svoj maksimum i pruže žestok otpor crno-belima:

"Partizan jeste favorit, i dalje je u borbi za titulu. Ipak, ja duboko verujem, iako su celog proleća partije naših igrača na nezadovoljavajućem nivou, da će u nedelju biti drugačije, jer ipak su to posebne utakmice. I dalje čekamo pravu reakciju, posebno u odnosu na prethodna dva poraza, od Radničkog i Voždovca, jer ta izdanja su bila ispod svakog kriterijuma Super lige. Zašto je tako sigurno će biti predmet ozbiljne analize. Bilo kako bilo, i uprkos svim kadrovskim problemima, ono što želimo jeste da pružimo žestok otpor Partizanu, da učinimo utakmicu neizvesnom. Borim se i tražim od igrača da pruže maksimum na terenu, to im je i obaveza i iskreno se nadam da mogu da odigraju utakmicu o kojoj će se pričati u pozitivnom kontekstu, da priušte navijačima sadržajnu i zanimljivu partiju."

Kruševljani su ove sezone bili kobni po Partizan pošto su u 27. kolu 13. marta odoleli u Humskoj u utakmici bez golova. Taj remi kasnije je skupo koštao crno-bele jer su ostali bez prvog mesta na tabeli.

U prvom delu sezone u 12. kolu crno-beli su slavili sa 1:0 golom Rikarda Gomeša iz penala.

Govoreći o Napretku, Stanojević je naveo da njegovu ekipu očekuje uvek nezgodno gostovanje u Kruševcu i dodao da su crno-beli spremni i da će u najjaćem sastavu izaći na tu utakmicu.

"Igraju dosta agresivnije, disciplinovaniji su. Plej-of je teže takmičenje, jače su utakmice. Što se tiče sistema, igrali su slično kao i kod prošlog trenera, mislim da tu neće previše menjati", rekao je Stanojević.

Prošlu utakmicu s Napretkom obeležilo je to, po mišljenju Stanojevića, što njegovoj ekipi nije dosudjen penal.

"Znam da ne vole ljudi kad mi pričamo, ali i taj i još neki trenuci su odredili u velikoj meri tok takmičenja. Sigurno da je taj nedosudjen penal i još neke razne stvari koje su se dešavale uticale na to da mi budemo u položaju koji ne zaslužujemo. Ostaje žal zbog svega toga i gnev zbog svega što nam se desilo jer smo sve pošteno odradjivali na svakoj utakmici", rekao je on.

Stanojević je izrazio poštovanje prema Kruševljanima zbog poštene igre i istakao da se nada da će tako biti i sutra.

"Svaka ekipa koja igra pošteno i koja daje svoj maksimum je za respekt. Napredak je igrao tu utakmicu pošteno, borili su se. Mi uvek poštujemo takve stvari. Bolje je to nego da neko namerno napravi crveni karton, da izadjete sa kombinovanim sastavom bez deset igrača ili da primite neke vrlo lako golove", rekao je Stanojević.

"Pre smo za ovu varijantu, više poštujemo ekipe koje se bore i daju maksimum. Nadam se da će sve biti fer i korektno u Kruševcu. očekujem pravu utakmicu", dodao je on.

Stanojević nije želeo da komentariše glasine da su igrači Napretka "premirani".

"Bitno je da igraju muški i pošteno kao ovde što su igrali. Uvek poštujem takve ekipe. Bolje da budu premirani i da igraju na taj način, nego da budu premirani i da naprave crvene kartone ili penale", zaključio je trener Partizana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track