05:56

PRIČA SE DA NAVIJAČI UPRAVLJAJU CRVENOM ZVEZDOM: Zvezdan Terzić stavio tačku na nagađanja OTKRIO KAKVA JE PRAVA SITUACIJA U KLUBU

OTVORENO

PRIČA SE DA NAVIJAČI UPRAVLJAJU CRVENOM ZVEZDOM: Zvezdan Terzić stavio tačku na nagađanja OTKRIO KAKVA JE PRAVA SITUACIJA U KLUBU

Fudbal -

Zvezdan Terzić, generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda otkrio je nepoznate detalje iz života i upravljanja klubom u emisiji "Sceniranje" na Kurir televiziji

Na pitanje voditeljke i novinarke Ljiljane Stanišić koliko je Zvezda važna za Srbiju, Zvezdan Terzić je istakao da se u ovom klubu preklapaju mnogi interesi, što je pravi pokazatelj njene važnosti za našu zemlju.

- Kažu da kad Crvena zvezda pobedi, sutradan je mirna Srbija. I to dovoljno govori koliko je ovaj klub važan za Srbiju i za ovaj narod. Sama ta činjenica o njenoj važnosti ovde prevazilazi sam fudbal. U Crvenoj zvezdi preklapaju se mnogi interesi. I društvenih, socijalnih, političkih, sportskih, čak i kriminalnih. S obzirom na njenu važnosti, svi vole, žele, imaju cilj da kontrolišu "Crvenu zvezdu". Oni to ne mogu, jer sam ja tu, ali će uvek postojati neke grupe koje bi volele da pod kontrolom imaju menadžment Crvene zvezde - kaže Terzić u emsiji "Sceniranje" na Kurir televiziji.

Zvezdan Terzić
foto: Kurir televizija

On se osvrnuo na to i kakvi su navijači Crvene zvezde, ističući da sa njima nikada nije imao problema.

- Oni su potpuno drugačiji od onoga kako se predstavljaju u medijima. Nesporan je veliki uticaj severne tribine. Pre svega zato što je njihova masovnost fenomenalna. I to je jedna ozbiljna grupa srpskih mladih butovnika. I s obzirom na njihovu brojnost i na njihovu jako dobru organizaciju, jako su bitni. Ja ih doživljavam kao jako pozitivnu grupu. Oni su po prirodi stvari asocijalni, žele da budu Če Gevara. Međutim, oni nikada nisu zloupotrebili moć koju imaju i zbog toga im dugujem zahvalnost - ističe Terzić.

Pojedini mediji koji ne vole Crvenu zvezdu navijače ovog klupa predstavljaju kao negativce, istakao je Zvezdan Terzić.

Zvezdan Terzić
foto: Kurir televizija

- Za osam godina nisam imao nijedan problem sa njima. Nikada. Iako se postavlja da oni vode klub. To su gluposti i neistine. Oni nikada nisu poželeli da uđu u moju kancelariju nenajavljeno. Imaju svoje principe koje ja poštujem. Jasno su izneli svoje stavove, koje ja poštujem. I nije stvar toga da li će rukovodstvo njih poslušati ili ne, stvar je da igrači koji dođu budu voljeni. Da dođu u jedan dobar ambijent. Oni nikada nisu poželeli da rukovode Crvenom zvezdom, da menadžerišu, vode svoje igrače. Nikad, nikad nisu uzeli novac od uprave. Imam saznanja da ni pre toga nije bilo. Navijače doživljavam kao ozbiljnu svetlu tačku i pozitivnu stranu Crvene zvezde - kaže Zvezdan Terzić i dodaje:

- Kada pregovaram sa igračima i te kako koristim navijače koji prave odličnu atmosferu na utakmicama. Ako se baviš fudbalom, a ne zaigraš na Marakani i ne osetiš tu atomosferu koju prave navijači Crvene zvezde, kao da nisi nikada igrao - naveo je Terzić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:09

Zvezda protiv Bajerna u 16. kolu evrolige

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track