VEST O TRANSFERU DZJUBE U ZVEZDU IZAZVALA BURNE REAKCIJE U RUSIJI: Jedni hvale Srbiju, a drugi u neverici vređaju crveno-bele!
Foto: EPA

polemika

VEST O TRANSFERU DZJUBE U ZVEZDU IZAZVALA BURNE REAKCIJE U RUSIJI: Jedni hvale Srbiju, a drugi u neverici vređaju crveno-bele!

Fudbal -

U sportskoj javnosti u Rusiji mišljenja su podeljena kada je reč o potencijalnom prelasku napadača Zenita Artema Dzjube u Crvenu zvezdu.

Kao bomba odjekluna je vest da bi kapiten ruske reprezentacije mogao da pojača redove aktuelnog šampiona Srbije.

Bivši kapiten CSKA i legenda tog kluba Vladimir Ponomarev prokomentarisao je ovu vest i naglasio da Artjom Dzjuba ne bi trebalo da ima nikakvu dilemu, već da prihvati poziv iz Beograda.

"Vreme je da Dzjuba završi sa Zenitom. Ako ima poziv iz Beograda, neka ide. To je dobra zemlja sa dobrim fudbalom. Oni su se fudbalski podigli, za razliku od nas. Godine mu dozvoljavaju da napravi takav korak. Kao da je u Rusiji izgubio motiv“, poručio je Vladimir Ponomarev, a preneli ruski portali.

Međutim, ima i onih koji ne dele njegovo mišljenje. Naime, nekadašnji vezista Spartaka iz Moskve Aleksandar Mostovoj smatra da bi to bio jedan ogroman korak unazad za proslavljenog asa.

"Sumnjam da će Dzjuba napustiti Zenit. Znamo da Artjomu ističe ugovor, a iz kluba se još ne oglašavaju da li su spremni da nastave saradnju ili ne. Ne vidim smisao odlaska iz Zenita u nekakvu Crvenu zvezdu. Zašto?" rekao je Rus i tako uvredio bivšeg šampiona Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track