DA LI JE PREMIJER LIGA DOBILA ŠAMPIONA POSLE OVE UTAKMICE?! Liverpul uzalud napadao, na kraju se JEDVA SPASIO u derbiju
Foto: EPA/Andrew Yates

GOTOVA TRKA?

DA LI JE PREMIJER LIGA DOBILA ŠAMPIONA POSLE OVE UTAKMICE?! Liverpul uzalud napadao, na kraju se JEDVA SPASIO u derbiju

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula nisu uspeli da pobede Totenhem u derbiju 35. kola u Premijer ligi i sadasu prilično daleko od osvajanja titule.

Utakmica na Enfildu je završena rezultatom 1:1, a "crveni" su na kraju morali da "čupaju" bodi iako su ređali napada i prilike pred golom gostiju. Liverpul je u prvom poluvremenu imao 11 udaraca ka golu rivala, ali od svih su samo dva išla u okvir gola.

Virdžil Van Dajk je nakon kornera u 39. minutu pogodio prečku, a u trenucima kada se Totenhem mučio da uopšte priđe polovini protivnika, gosti su uspeli da naprave kontru koja je umalo šokirala Enfild.

Liverpul, Totenhem
foto: EPA/Andrew Yates

Lopta je nakon šuta Hojbjerga sa ivice šesnaesterca pogodila stativu, što je bio znak da Totenhem možda i neće pristati na strogu defanzivu tokom svih 90 minuta.

"Pevci" ipak jesu uspeli da hladnim tušom poliju Liverpul, pošto je Hjong Min Son doneo prednost svojoj ekipi u 56. minutu kada je uloug asistenta imao Rajan Sesenjon.

Titula je u tom trenutku bila kilometrima daleko od finaliste Lige šampiona, ali je to značilo da sledi totalna ofanziva čete Jirgena Klopa.

Ona se isplatila u 74. minutu kada je Luis Dijaz šutirao sa distance, a lopta nakon njegovog udarca pogodila Bentankura i potom pronašla put do gola.

Usledili su paklenih 15 minuta u kojima je Totenhem uspeo da se odbrani i tako napravi veliki posao za Mančester siti koji je sada blizu osvajanja Premijer lige.

Liverpul, Totenhem
foto: EPA/Andrew Yates

Građani imaju 83 bodova, koliko i Liverpul koji ima i meč više. Sa druge strane Totenhem je na petom mestu, sa utakmicom više i bodom manje od Arsenala koji se nalazi na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Liverpul će do kraja sezone u Premijer ligi igrati još protiv Aston Vile i Sautemptona u gostima, dok će kao domaćin čekati Vulvs u poslednjem kolu. Mančester siti u 35. kolu igra protiv Njukasla na domaćem terenu, a slede gostovanja Vulvsu i Vest Hemu, kao i dolazak Aston Vile na stadion "Etihad".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track