ARSENALU BODOVI ZA LIGU ŠAMPIONA, EVERTONU ZA OPSTANAK! Tobdžijama predstoji gostovanje Totenhemu, u derbiju severnog Londona!
Foto: EPA/Vince Mignott

PREMIJER LIGA

ARSENALU BODOVI ZA LIGU ŠAMPIONA, EVERTONU ZA OPSTANAK! Tobdžijama predstoji gostovanje Totenhemu, u derbiju severnog Londona!

Fudbal -

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu ekipu Lidsa sa 2:1, u utakmici 36. kola i učvrstili se na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige. Arsenal je poveo u petom minutu kada je Edi Nketija iskoristio grešku golmana Lidsa i poslao loptu u mrežu. Pet minuta kasnije je isti igrač posle dobrog dodavanja Gabrijela Martinelija pogodio sa desetak metara za 2:0.

Posao Arsenalu dodatno je olakšao Luk Ejling koji je u 27. minutu dobio crveni karton posle jednog pogibeljnog starta, pa je ekipa Lidsa do kraja meča uspela samo da golom Dijega Ljorentea u 66. minutu smanji na 2:1. Arsenal je četvrti na tabeli sa 66 bodova, odnosno ima bod manje od Čelsija, a četiri više od petoplasiranog Totenhema. Na drugoj strani, Lids je i dalje u opasnoj zoni, na 18. poziciji sa 34 osvojena boda, koliko ima i Barnli.

Arsenal
foto: EPA/Vince Mignott

Fudbaleri Arsenala će naredne nedelje gostovati Totenhemu, u velikom derbiju severnog Londona, u odloženoj utakmici 22. kola, a potom će u goste Njukaslu, dok će Lids na svom terenu igrati protiv Čelsija i Brajtona.

Everton je slavio u gostima protiv Lestera sa 2:1 i tom pobedom je napravio još jedan korak ka opstanku u ligi. Ekipa iz Liverpula je 16. na tabeli sa 35 bodova, dok je Lester 14. sa 42. Vitalij Mikolenko je u šestom minutu doveo Everton u vodjstvo, Patson Daka je izjednačio u 11. minutu, a pobedu gostujućem timu doneo je Mejson Holgejt u 30. minutu.

Lester će sledeće nedelje prvo u sredu dočekati Norič u zaostaloj utakmici 21. kola, a potom će narednog vikenda gostovati Votfordu. I ekipu Evertona očekuju dve utakmice, protiv Votforda u gostima i protiv Brentforda na svom terenu.

Fudbaleri Vest Hema pobedili su u gostima Norič sa ubedljivih 4:0.

Vest Hem je golovima Saida Benrahme u 12. i trećem minutu sudijske nadoknade, i Majkla Antonija u 30. minutu stigao do velikih 3:0 na poluvremenu, a konačan rezultat postavio je ;Manuel Lansini u 65. minutu sa penala.

Ekipa Vest Hema je sedma na tabeli sa 55 bodova, dok je Norič poslednji sa 21 bodom. Fudbaleri Vest Hema će u narednom kolu dočekati Mančester siti, dok će Norič naredne nedelje gostovati Lesteru i Vulverhemptonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track