RIKARDO JE GAZDA SUPERLIGE, ALI OHI JE TATA KAD SU GOLOVI U PITANJU: Nestvarna statistika napadača Zvezde, pogađa na 104 minuta
Foto: Profimedia

bravo, momci

RIKARDO JE GAZDA SUPERLIGE, ALI OHI JE TATA KAD SU GOLOVI U PITANJU: Nestvarna statistika napadača Zvezde, pogađa na 104 minuta

Fudbal -

Večiti rivali mogu biti zadovoljni sa učinkom dvojice napadača iz inostranstva

Superliga Srbije ima dvojicu neverovatni i efikasnih napadača. Partizanovog razbijača Rikarda Gomeza i Zvezdinog centarfora Ohija.

Partizan, Napredak, Rikardo Gomeš
foto: @starsport

Rikardo Gomez (30) prvi je strelac Superlige sa ukupno 26 golova. Momak sa Zelenoretskih ostrva jedan je od najefikasnijih napadača u Evropi. Njegov učinak je impozantan. Sa druge strane, Ohi je bio bez gola 48 dana, međutim razbio je maler u subotu protiv niškog Radničkog sa dva gola.

Ohi
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pažljivi statističari izračunali su da Ohi (28) češće pogađa, nego Rikardo Gomez!? Naime, oni su izračunali da je ovog proleća mnogo manje vremena trebalo Norvežaninu da postigne gol, nego najboljem strelcu lige iz redova Partizana.

Ohi je od početka drugog dela sezone u Superligi Srbije postigao osam golova na 832 minuta. Kada se to podeli dođe se do podatka da je Ohi mrežu rivala tresao na svakih 104 minuta. Sa druge strane, Rikardo je u isto vreme odigrao 1.112 minuta i dao 10 golova, ili gol na svakih 111 minuta.

Ohi
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ne treba zaboraviti da je zimus Ohi u Crvenu zvezdu stigao kao najefikasniji strelac u Evropi, pošto je bio okončao fudbalski šampionat u Norveškoj. Kao napadač Moldea na svom kontu imao je čak 27 golova, što ga je u tom trenutku stavilo na prvo mesto po učinku među svim napadačima prvenstava na Starom kontinentu.

Sa 27 golova iz Norveške i osam iz Srbije, Ohi dolazi do sjajne brojke od 35 golova tokom jedne sezone, što je svakako za pohvalu. Bio je strelac i u derbiju, onom odigranom na početku drugog dela sezone, kada je Zvezda slavila rezultatom 2:0.

Rikardo Gomes
foto: Starsportphoto

Sa druge strane, Rikardo Gomez oduševljava na svakoj utakmici. Njegov povratak prošlog leta u Humsku pokazao se kao pun pogodak. Snažni napadač ima ugovor sa crno-belima do juna 2024. godine, međutim kako je golgeterski raspoložen, ne bi trebalo bilo koga da čudi, ukoliko dobije milionsku ponudu i tako zadovolji svoje, ali i apetite uprave Partizana, te promeni sredinu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track