LUDA PRIČA: Uložili samo 4 miliona evra, tim im UPOLA JEFTINIJI od Partizana, a bore se za ulazak u Premijer ligu i 100.000.000
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

LUDA PRIČA: Uložili samo 4 miliona evra, tim im UPOLA JEFTINIJI od Partizana, a bore se za ulazak u Premijer ligu i 100.000.000

Fudbal -

Neverovatna priča o popularnim Šeširdžijama iz Lutona

Ekipa sa Kenilvort Rouda je definitivno priredila najveće iznenađenje u Čempionšipu ove sezone.

Ovaj simpatični tim iz predgrađa britanske prestonice završio je sezonu na šestoj poziciji i tako se našao u plej-ofu za plasman u Premijer ligu.

Večeras od 20.45 fudbaleri Lutona na svom terenu dočekuje Hadersfild u prvom meču plej-ofa i nema sumnje da će dati sve od sebe da pred svojim navijačima naprave što bolji rezultat pred revanš.

Luton je ove sezone privukao veliku pažnju brojnih analitičara sa Ostrva, jer je prema njihovim procenama ove sezone u tim uložio samo četiri miliona evra. Primera radi, prvoplasirani Fulam je potrošio oko 273 miliona, Bormaunt 233 miliona, Šefild junajted 133 miliona, Notingem Forest 36, Hadersfild 20 miliona evra.

Tako je Šefild junajted, koji je takođe završio u plej-ofu, potrošio više nego duplo u odnosu na preostala tri kluba koja su napravila isti uspeh.

Zanimljivo, Šeširdžije su uložile 166 miliona evra manje od Stouka koji je završio na 14. mestu Čempionšipa.

PARTIZAN DUPLO SKUPLJI

Prema podacima "Transfermarkt-a" tim Lutona trenutno vredi 21 milion evra, što znači da je gotovo duplo jeftiniji od Partizana čija vrednost se procenjuje na 41 milion evra.

Poređenja radi, u našoj zemlji najskuplji tim ima Crvena zvezda - 51 milion evra, Partizan je na drugom mestu (41 milion evra), Čukarički vredi 14,7 miliona, a Vojvodina 12,5 miliona evra.

Mladi španski fudbalski stručnjak Karlos Korberan je napravio sjajan, kompaktan uglavnom od igrača koji su bili slobodni na tržištu i fudbalera koji su došli na pozajmicu.

Luton
foto: Printscreen

Ukoliko nekim čudom izbori plasman u Premijer ligu, Luton će postati prvi klub u istoriji koji je iz poslednjeg ranga engleskog fudbala (National League) stigao do same elite.

Svi klubovi koji se plasiraju u Premijer ligu imaće minimalan budžet 100 miliona evra od sponzora i TV prava. Zamislite šta će tek napraviti sa tim novcem, ako su ovo uspeli sa samo četiri miliona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track