IZ SUPERLIGE SRBIJE ISPALI PROLETER I METALAC: Radnički iz Kragujevca u baražu posle poraza u Subotici!
Foto: Privatna arhiva

poznat epilog

IZ SUPERLIGE SRBIJE ISPALI PROLETER I METALAC: Radnički iz Kragujevca u baražu posle poraza u Subotici!

Fudbal -

Posle Proletera iz Slane Bare, iz Super lige Srbije ispao je i Metalac iz Gornjeg Milanovca. Novosađani su sve šanse izgubili porazom u Lazarevcu od Kolubare, a tim iz Gornjeg Milanovca posle neuspeha na domaćem terenu u duelu sa lučanskom Mladosti.

Spartak je kolo pre kraja ostvario važan trijumf protiv Radničkog 1923 – 2:1. Subotičani su na ovaj način i definitivno ostali u Super ligi, s obzirom na to da su nedostižni za Kragujevčane, ali i za Novopazarce.

Doduše, ekipa Tomislava Sivića na kraju može i da stigne bodovno Spartak, ali bi u tom slučaju Subotičani bili ispred njih, s obzirom da su Preliminarnu rundu završili bolje plasirani.

Kragujevčani su poveli na severu Srbije, golom Mirića u sedmom minutu. Ipak, preokret vredan ostanka režirali su Filipović, golom u 14. i Nikolić pogotkom iz jedanaesterca u 57. minutu. Radnički 1923 će učestvovati u baražu za opstanak.

Mladost iz Lučana je ubedljivo porazila Metalac u Gornjem Milanovcu – 3:0. Lučance su do trijumfa doveli Jovanović golom u 14. minutu iz penala, pogađali su još Mićević u 48. i Milošević u 90+1. minutu. Metalac je ovim porazom izgubio i teoretske šanse da ostane u društvu najboljih.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track