HULIGANI NAPALI SUPERTALENTOVANOG REPREZENTATIVCA HRVATSKE: Dao gol za pobedu u derbiju, navijači mu spremili sačekušu
Foto: Profimedia

UŽAS

HULIGANI NAPALI SUPERTALENTOVANOG REPREZENTATIVCA HRVATSKE: Dao gol za pobedu u derbiju, navijači mu spremili sačekušu

Fudbal -

Hrvatski fudbaler, Luka Sučić (19), napadnut je na benzinskoj pumpi, kada se vraćao sa jedne utakmice.

Mladi reprezentativac Hrvatske i prvotimac Salcburga, aktuelnog šampiona Austrije, doživeo je tešku neprijatnost nakon gostovanja Rapidu u Beču.

Sučić je postigao jedini gol na ovom meču i tako je doneo pobedu svojoj ekipi koja je još ranije obezbedila devetu uzastopnu, a ukupno 16. titulu u klupskoj istoriji.

Nakon meča je išao na obavezan doping test, pa se nije vraćao klupskim autobusom sa ostalim saigračima.

- S obzirom na to da test traje neko vreme, ekipa je krenula autobusom nazad u Salcburg. Sučić je kasnije krenuo privatnim kolima sa članom stručnog štaba. Nakon što su izašli iz Beča, njih dvojica su se zaustavila na benzinskoj pumpi, a tu je Sučić napadnut.

Četiri navijača Rapida nisu mogla da se nose s porazom, napali su Sučića, a odmah se umešao i njegov saputnik. Navodno nisu povređeni u ovom fizičkom napadu. Čini se da je taj napad bio relativno blag. Ipak, mladi Hrvat je sigurno doživeo šok. Podnesena je prijava. Nije poznato kakve posledice prete napadačima - navodi austrijski "Kronen Cajtung".

Gol Sučića za pobedu protiv Rapida:

Saopštenjem se nakon cele situacije oglasio Sučićev klub.

- Bilo kakvi napadi, posevno na igrače ili službena lica, ali i druge, apsolutno ne smeju da se tolerišu. Najoštrije ih osuđujemo. Nadamo se da će igrač i član stručnog štaba biti u redu. Žalimo zbog ovog incidenta - saopštio je Salcburg.

Sučiću se predviđa velika karijera, a ove sezone igra odlično.

Kao fudbaler veznog reda postigao je osam golova uz dve asistencije na 27 prvenstvenih mečeva. Igrao je i na osam utakmica Lige šampiona, jednom je bio i strelac, a na šest mečeva Kupa Austrije postigao je dva gola uz jednu asistenciju.

Sučić predstavlja budućnost hrvatske reprezentacije, a selektor Zlatko Dalić, odlučio je da ga uvrsti na spisak A tima za predstojeće duele u Ligi nacije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track