SLAVNI MILAN STIŽE U NOVI SAD: Petar Puača učinio nešto o čemu su sanjale generacije, na leto kreće fudbalski kamp
Foto: Privatna arhiva

lepe vesti

SLAVNI MILAN STIŽE U NOVI SAD: Petar Puača učinio nešto o čemu su sanjale generacije, na leto kreće fudbalski kamp

Fudbal -

Više od 150 dečaka od osam do 16 godina imaće priliku da trenira po programu slavnog kluba

Fudbalski kamp Milana, biće održan u Novom Sadu od 27. juna do 1. jula na Sportskom centru „Sajmište“ u organizaciji škole fudbala „Petar Puča“.

Petar Puača
foto: Privatna arhiva

Predstavnik Milana Anastazio Bajlo na konferenciji u Novom Sadu naglasio je da je jedinstvena manifestacija „roso-nera“ namenjena za 150 dečaka od osam do 16 godina koji će dva puta dnevno trenirati pod nadzorom petorice stručnih fudbalskih učitelja.

- Cilj kampa je socijalizacija, druženje mališana, sticanje novih prijateljstava i iskustava koja će budućim fudbalerima mnogo značiti. Svakako, tom prilikom će biti posvećena pažnja i najtalentovanijima, koji, međutim, nisu u prvom planu, jer nije reč o skauting kampu. Zato ćemo i roditeljima, koji uobičajeno prave probleme i pogrešno usmeravaju svoju decu, ukazati na činjenicu da je reč o edukativnom procesu. Jer, dovodimo edukovane trenere za rad sa najmlađima u kampovima. Deca su u sigurnim rukama i sve je podređeno njima i njihovom pristupu, druženju i uživanju u igri - rekao je Bajlo.

Petar Puača
foto: Privatna arhiva

Domaćini kampa, Petar Puača i Milan Čabrić, naglašavaju da će mališani iz regiona imati priliku da na fudbalskom centru „Sajmište“ osete duh Milana i prođu školu čuvenog italijanskog kluba.

- Pored igre, za decu je pripremljeno niz pratećih sadržaja, od upoznavanja znamenitosti Novog Sada, Evropske prestonice kulture, šetnje centralnim gradskim ulicama, Petrovaradinskom tvrđavom kao i događaja zabavnog karaktera primerenog njihovom uzrastu - rekao je Čabrić, dok je Puača dodao:

- Petorica najvrednijih i najzapaženijih dečaka, po oceni trenera koji budu radili sa njima, biće nagrađeni putovanjem u Milano, na zajedničke treninge u čuvenoj omladinskoj školi „roso-nera“.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track