SRBIN JE RAZORUŽAO BOGATE ARAPE: Boris Bunjak posle osvajanja Kupa, uzeo i titulu u OMANU!
Foto: Privatna arhiva

trofej do trofeja

SRBIN JE RAZORUŽAO BOGATE ARAPE: Boris Bunjak posle osvajanja Kupa, uzeo i titulu u OMANU!

Fudbal -

Stručnjak iz Kraljeva dominantan na Bliskom istoku

Srpski fudbalski stručnjak Boris Bunjak osvojio je Oman! U pravom smislu, pošto je posle Kupa nedavno uzeo i titulu prvaka države sa svojim klubom Al Sib.

Boris Bunjak
foto: Privatna arhiva

Malo ljudi zna da je Boris Bunjak bio prvi strani trener u Rusiji. U leto 2000. godine stigao je u ekipu Uralan iz Jeliste, o čemu je Kurir pisao.

- Klub ove godine proslavlja 50 godina postojanja, pa je osvajanje druge titule za redom dokaz istrajnosti i uspona. Prva titula šampiona nema veliki značaj, jer je samo dodeljena. Prvenstvo je zbog pandemije kovida prekinuto posle deset kola i zatečeno stanje je proglašeno konačnim. Ove godine prvenstvo je igrano celo, a titula je osvojena kolo pre kraja - rekao je Bunjak za Žurnal.

Al Sib je klub bogate tradicije koji u svojoj riznici ima veliki broj trofeja.

- Al Sib je klub u vlasništvu vladajuće porodice. Predsednik kluba je brat sultana Omana Haitima bin Tarika. Vladajuća porodica daruje pehar za Kup sultana, ali Al Sib nije trofej osvojio skoro četvrt veka. Prethodni put u Kupu Sultana je pobedio 1998. godine. Iako igra za pehar koji daruje porodica koja poseduje klub, Al Sib nije imao nikakve povlastice. Želeli su da uspeh bude isključivo sportski. Dugo su čekali i dočekali - priča Bunjak.

Al Sib je do titule šampiona došao posle velike borbe sa Al Nahdom. Oba tima su izgubila po tri utakmice u 26 kola. Sezona u Omanu je završena, međutim za Kraljevčanina Borisa Bunjka nema pauze, jer slede kvalifikacije za Kup Azije čiji domaćin će biti Al Sib, klub koji ima velike ambicije u tom takmičenju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track