ZBOG NJEGA SRBIJA NEMA DVA SIGURNA UČESNIKA U EVROPI! Kako su SRPSKI REPREZENTATIVAC i njegov klub ozbiljno otežali posao večitima
Foto: Starsport

ŠTETA

ZBOG NJEGA SRBIJA NEMA DVA SIGURNA UČESNIKA U EVROPI! Kako su SRPSKI REPREZENTATIVAC i njegov klub ozbiljno otežali posao večitima

Fudbal -

Iako nas je obradovao uspeh Filipa Kostića, on nam je doneo i probleme

Tačnije, probleme bi zbog Ajntrahta i ishoda finala Lige Evrope mogao da ima jedan od srpskih predstavnika u Evropi.

Po svemu sudeći to će da bude Partizan, ukoliko u poslednjem kolu dođe do preokreta i Crvena zvezda ostane bez titule šampiona Srbije.

O čemu se radi?

Da je Rendžers pobedio u finalu koje je na stadionu Ramon Sančez Pishuan u Sevilji završeno tek posle jedanaesteraca, drugoplasirani tim iz Super lige Srbije počeo bi evropski put iz plej-ofa za Ligu Evrope i u tom slučaju naša zemlja bi u najgorem scenariju imala dva predstavnika u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Filip Kostić
foto: Profimedia

Srpski predstavnik bi u toj rundi bio i nosilac, pa bi šanse za uspeh bile još veće.

Ipak, kako je Ajntraht odneo trofej u Frankfurt, drugoplasirani iz Super lige igraće od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i pred njim su dve prepreke za ulazak u to takmičenje, a takođe, ni grupa u Ligi Konferencija nije obezbeđena.

Sa druge strane, šampion Srbije će Evropu igrati od trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona što znači da će, u najgorem scenariju imati obezbeđenu grupnu fazu trečeg po rangu takmičenja UEFA.

Ukoliko Crvena zvezda iskoristi prednost od dva boda u odnosu na Partizan pred poslednju utakmicu u sezoni i osvoji šampionsku titulu, u Ligi šampiona će biti povlašćena do kraja kvalifikacija, što, barem u teoriji, povećava šanse za plasman u grupnu fazu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track