DA LI JE OVO NORMALNO? Sudija koji se ove godine BRUKAO ZA SVE PARE na spisku za Svetsko prvenstvo, a za Srbina nema mesta VIDEO
Foto: EPA/Friedemann Vogel

FIFA

DA LI JE OVO NORMALNO? Sudija koji se ove godine BRUKAO ZA SVE PARE na spisku za Svetsko prvenstvo, a za Srbina nema mesta VIDEO

Fudbal -

Na spisku od 36 glavnih sudija, 69 pomoćnika i 24 sudija koji će biti u VAR sobama na Svetskom prvenstvu nema nijednog Srbina

Srđan Jovanović je jedan od najboljih evropskih sudija koji je ove sezone imao poverenje UEFA da deli pravdu na nekim važnim evropskim utakmicama. Sudio je na utakmicama grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope, kao i u nok-aut mečevima ova dva takmičenja.

Između ostalog je bio zaduen i za četvrtfinalni duel Lige Evrope između Ajntrahta i Barselone, a sudio je i na revanšu polufinala Lige Konferencija između Rome i Lestera. Međutim, Jovanovića i njegovog tima neće biti na predstojećem Mundijalu u Kataru.

Za Jovanovića nije bilo mesta, ali jeste za sudiju koji je na početku ove godine bio u centru skandala nakon što je utakmicu Afričkog Kupa nacija između Malija i Tunisa završio u 85. minutu.

U pitanju je Jani Sikazve iz Zimbabvea. koji je čitavu utakmicu, koja je završena pobedom Malija rezultatom 1:0, izneo na katastrofalan način.

Prvo je pokazao na belu tačku u 47. minutu kada je postignut i jedini gol na meču, a potom je u 75. minutu opet pokazao na belu tačku, ali tek nakon intervencije iz VAR sobe.

Tunižani su promašili jedanaesterac, a Sikazve je šokantno označio kraj utakmice u 85. minutu. Kada je shvatio šta je uradio i kada se utakmica nastavila, pokazao je crveni karton fudbaleru Malija, a odbio je sugestiju iz VAR sobe da promeni odluku jer je prestrogo isključio igrača.

Da sve postane još bizarnije, još jednom je označio kraj utakmice pre isteka 90. minuta, otprilike 20 sekundi ranije, bez nadoknade vremena, koja je očigledno bila potrebna.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track