SPEKTAKL U NIŠU: Trubači na slavlju fudbalera Radničkog! Real ide u Evropu! VIDEO
Foto: FK Radnički

Slavlje

SPEKTAKL U NIŠU: Trubači na slavlju fudbalera Radničkog! Real ide u Evropu! VIDEO

Fudbal -

Navijači Radničkog napravili su pravi spektakl u Nišu.

Radnički je treći put u poslednjih pet godina izborio nastup u Evropi, a Nišlije su to znale da proslave.

Nekoliko hiljada navijača okupilo se ispred stadiona Čair i uz navijanje i pesmu pozdravilo fudbalere, koji su ove sezone osvojili četvrto mesto u Superligi Srbije i ostvarili veliki uspeh.

01:07

SPEKTAKL U NIŠU: Trubači na slavlju fudbalera Radničkog! Real ide u Evropu! VIDEO

Slavlje se kasnije nastavilo i na centralnim gradskim ulicama, a kulminiralo je svečanošću u hotelu Nais.

Radnički će naredne sezone igrati u kvalifikacijama za UEFA Ligu Konferencija, a takmičenje će početi od drugog kola. Prvi meč u Evropi niški tim će odigrati 21. jula.

Ivica Tončev, prvi čovek Radničkog rekao je tokom proslave.

- Iza nas je jedna veoma turbulentna sezona. Sa puno uspona i padova. Na kraju smo uspeli da ostvarimo cilj i da treći put u pet godina izborimo Evropu. Čestitam igračima i stručnom štabu, ali i fudbalerima Vojvodine na poštenom pristupu u poslednjem kolu. Pokazali su da su veliki klub. Nas sada očekuje važan period. Treneru Bataku je istekao ugovor, a da li će on ostati ili ćemo imati novog trenera, odlučiće Upravni odbor nakon pregovora. Želimo da pojačamo tim sa petoricom kvalitetnih igrača. Naš cilj je sada grupna faza Lige Konferencija. Moram da naglasim da smo četvrto mesto osvojili u borbi za ekipama koje su imale veći budžet od nas. U Nišu je bilo problema oko budžeta za sport i da nije bilo intervencije predsednika Aleksandra Vučića zimus, mi sada ne bi sigurno bili u Evropi. Ovom prilikom mu se zahvaljujem i naglašavam da imam obećanje od njega da će u najskorije vreme početi rekonstrukcija stadiona Čair, koji je gradski stadion.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track