ĆIRILICA NA FINALU LIGE ŠAMPIONA: UEFA objavila fotografiju lopte za spektakl u Parizu, a na njoj napisana jedna reč! (FOTO)
Foto: Profimedia

SPREMNE ZA ŠOU

ĆIRILICA NA FINALU LIGE ŠAMPIONA: UEFA objavila fotografiju lopte za spektakl u Parizu, a na njoj napisana jedna reč! (FOTO)

Fudbal -

Poslednju utakmici u Ligi šampiona ove sezone igraće Real Madrid i Liverpul

Spektakl u Parizu je zakazan za subotu, 28. maj, a UEFA je objavila kako izgleda lopta sa kojom će se igrati finale na stadionu "Sen Deni".

U pitanju je klasična "Adidas", bela sa srebrnim zvezdama, a na njoj će pisati jedna reč ispisana na ukrajinskom i engleskom jeziku.

Reč "mir" ispisana je na ćirilici, a odmah zatim i njen prevod na engleski jezik - "peace".

UEFA je oštro osudila vojna delovanja Rusije na teritoriji Ukrajine, izbacila je i suspendovala ruske klubove iz evropskih takmičenja, nakon što je prethodno FIFA ostavila reprezentaciju Rusije bez odlaska na Svetsko prvenstvo.

Sada su iz evropske kuće fudbala na još jedan način podržali žrtve rata.

- Lopta kojom će se igrati u finalu Lige šampiona biće ponuđena na licitaciji nakon utakmice i sva zarada će ići Visokom komitetu Ujedinjenih nacija za Izbeglice (UNHCR), kako bi se omogućila zaštita i pomoć izbeglicama koje su prisiljene da napuste svoje domove - saopštio je "Adidas".

Podsetimo, finale Lige šampiona prvobitno je bilo zakazano u Sankt Peterburgu, međutim, kao još jedan znak protesta protiv invazije na Ukrajinu, domaćinstvo je prebačeno Parizu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track