MBAPE OTKRIO ZA KOGA NAVIJA: Nisu u pitanju ni Real ni PSŽ! Francuz je fan istog tima kao i Novak Đoković! Dadilja je kriva za sve
Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Navija od detinjstva

MBAPE OTKRIO ZA KOGA NAVIJA: Nisu u pitanju ni Real ni PSŽ! Francuz je fan istog tima kao i Novak Đoković! Dadilja je kriva za sve

Fudbal -

Činjenica da u sobi ima postere Kristijana Ronalda u dresu Reala naterala je mnoge da pomisle da je upravo Kraljevski klub iz Madrida omiljen Kilijanu Mbapeu.

Spekulacije su išle dotle da se prethodnih meseci pisalo kako će Mpabe sigurno preći u Real upravo iz tog razloga.

Međutim, u razgovoru za italijansku "Gazzettu dello Sport" Mbape je otkrio da je zapravo Milan klub za kojeg je navijao u detinjstvu i da sada vrlo rado gleda mečeve popularnih Rosonera. Zanimljivo je da istu ljubav prema Milanu deli i Novak Đoković, koji je nedavno čestitao titulu ovom slavnom klubu, prvu posle 11 godina.

"Moja veza sa Milanom je posebna. Kao dete sam imao italijansku dadilju i dosta vremana sam provodio s njenom porodicom, svi su navijali za Milan. Zahvaljujući njima i ja sam navijao za Rosonere i gledao dosta utakmica ovog kluba. Ako ikada budem igrao u Italiji to će biti Milan. Da sam rekao drugačije ubili bi me... Šalu na stranu. Ne mogu, a da ne čestitam Milanu na Skudetu. U tom timu igra dosta mojih prijatelja iz Francuske, a tu je i Zlatan Ibrahimović, legenda koju poštujem mnogo", kazao je Mbape.

Novak Đoković
foto: Instagram/djokernole

Mbape je i sam ranije izjavljivao da želi igrati za Real Madrid, da je to klub njegovih snova, ali je na kraju odlučio da ostane u PSŽ-u.

"Odluka je bila teška, ali ovde sam želeo da igram fudbal. Pritisak? Imam ga od malih nogu. Navikao sam. Ostajem igrač, nikada neću prekoračiti tu funkciju. Istina je da sam hteo da odem, ali sad je drukčije. Francuska je zemlja u kojoj želim da živim, to je moja zemlja. Klub takođe želi da promeni puno stvari u sportskom smislu. Moja priča ovde nije završena", rekao je Mbape.

Samo za produženje ugovora s PSŽ-om Mbape je dobio oko 115 miliona evra, a mesečna plata će mu biti čak 5 miliona evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track