ODOBRENA PRODAJA ČELSIJA: Vrednost transakcije 4,25 milijardi funti! Ruski tajkun Abramovič ne sme da ima nikakvu korist
Foto: EPA/ANDY RAIN

PREMIJER LIGA

ODOBRENA PRODAJA ČELSIJA: Vrednost transakcije 4,25 milijardi funti! Ruski tajkun Abramovič ne sme da ima nikakvu korist

Fudbal -

Premijer liga je odobrila prodaju Čelsija konzorcijumu na čijem je čelu suvlasnik Los Anđeles Dodžersa Tod Boli, a transakcija je vredna 4,25 milijarde funti, objavio je Britanski javni servis.

Iz Premijer lige su saopštili da je konzorcijum prošao sve neophodne testove za vlasnika i direktora. Da bi transakcija bila okončana, neophodno je da britanska vlada izda potrebnu dozvolu za prodaju.

Uslov koji je vlada postavila je da dosadašnji vlasnik Čelsija Roman Abramovič ne ostvari nikakav prihod od prodaje, a izvor Bi-Bi-Si-ja je rekao da veruje da bi posao mogao da bude završen u najskorije vreme.

Roman Abramovič
foto: Profimedia

Ponuda američkog konzorcijuma početkom maja nije prihvaćena, jer vlada nije bila uverena da će novac od prodaje biti upotrebljen za dobre ciljeve, kako je to obećao Abramovič.

Abramovič je nakon toga rekao da ne traži da mu se od prodaje kluba vrati milijardu i po evra, koliko je pozajmio Čelsiju.

Na čelu konzorcijuma koji kupuje Čelsi je Boli, ali će većinu klupskih deonica posedovati "Klarklejk kapital", privatno vlasničko društvo iz Kalifornije.

Drugi investitori su američki milijarder Mark Valter, takođe suvlasnik Dodžersa, i švajcarski milijarder Hansjerg Vaj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track