POČINJU BORBE U LIGI NACIJA Stojković i Tadić pred Norvešku: Imaju igrače svetske klase, cilj je da budemo prvi u grupi!
Foto: Starsport©

LIGA NACIJA

POČINJU BORBE U LIGI NACIJA Stojković i Tadić pred Norvešku: Imaju igrače svetske klase, cilj je da budemo prvi u grupi!

Fudbal -

Selektor Srbije Dragan Stojković pred medijima uoči starta takmičenja u Ligi nacija.

Pred medije su izašli slektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić.

Na pitanje norveških novinara da prokomentariše zvezdu njihovog tima Erlinga Halanda, Piksi je rekao:

- Ko je Haland? (smeh) Fantastičan igrač, neverovatan. Njegov prelazak u Siti sve govori. Moja odbrana će morati da bude na nivou kako bi ga ispratila. Veoma je opasan, posebno u šesnaestercu.

Dušan Tadić
foto: Starsport©

- Naš cilj je da budemo prvi u grupi - poručio je Piksi, pa dodao:

- Da li ćemo uspeti? Videćemo. Mislim da hoćemo. No, to moramo da pokažemo. Nemam dilemu da će igrači ovo shvatiti najozbiljnije. Sve četiri ekipe imaju podjednake šanse.

Jun 1989. godine odigrali ste meč sa Norveškom, sećanje na taj meč?

- To su bile kvalifikacije za Mundijal, igralo se u Oslu. Postigao sam prelep gol preko zida iz slobodnog udarca. Odlično se sećam. Lepa istorija za naš fudbal, ali je davna prošlost. Očekujem da se nastavi kontinuitet koji smo imali početkom prošle godine. Ofanzivnog fudbala, mentaliiteta, verovanja - kaže selektor.

Piksi
foto: Starsport©

Utakmica u Oslu jako dobro izdanje Srbije... Ne "poštujete" fudbalske autoritete: Ronalda sa Portugalijom, Halanda sa Norveškom?

- Zadovoljan celokupnom atmosferom. Ovu utakmicu kao i sledeće dočekujemo mirni i skoncentrisani. Norveška je tim koji može da bude težak i biće takav. Ne treba imati dilemu oko toga. Imaju nekoliko igrača svetske klase. Uvek smo našu strategiju bazirali na timskom duhu i zadovoljstvo mi je da vidim igrače solidarne na terenu i van njega. To me čini srećnim. Verujem u ono što radimo i kvalitet koji imamo, samo treba da ga pokažemo - smatra Stojković.

Piksi
foto: Starsport©

13.07 - Pitanja prvo postavljaju kolege iz Norveške na engleskom jeziku, pa će drugi deo konferencije biti na srpskom

13.06 - Počela je konferencija za medije

Piksi, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Srbija će u narednih deset dana odigrati četiri utakmice, jer nakon mečeva u Beogradu 2. i 5. juna, očekuju je gostovanja u Švedsoj 9. i Sloveniji 12. juna.

(Kurir sport)

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track