STOP PREVARAMA! NEMA VIŠE ODLAGANJA MEČEVA U SUPER LIGI ZBOG "BOLESTI IGRAČA" Obrisano pravilo koje su MNOGI zloupotrebljavali!
Foto: Filip Plavčić

STOP PREVARAMA! NEMA VIŠE ODLAGANJA MEČEVA U SUPER LIGI ZBOG "BOLESTI IGRAČA" Obrisano pravilo koje su MNOGI zloupotrebljavali!

Fudbal -

Poslednja sednica Fudbalskog saveza Srbije donela je niz promena među kojima je najinteresantnija vezana za Propozicije takmičenja Super lige.

Kako piše Sportklub, jedna od novina na pomenutoj sednici odnosi se na brisanje tačke o odlaganju utakmica zbog bolesti igrača.

Navedena promena učinjena je kako se u narednom periodu pomenuto pravilo ne bi zloupotrebljavalo i kako se tokom sezone ne bi ponovio scenario iz tek završene tokom koje su u jednom periodu postojale značajne razlike u broju odigranih utakmica Superligaša, ipak Propozicije takmičenja ostavljaju prostor za promenu termina utakmica, ali samo u jasno definisanim okolnostima odnosno po osnovu virusa korona, ili sličnih virusnih infekcija.

Da bi do istog došlo postoje dva osnova: jedan uslov je ponovno proglašenje epidemije virusa korona, ili druge virusne infekcije, dok je drugi potvrda da klub nema najmanje zdravih 13 licenciranih igrača, od kojih jedan mora biti golman.

U svakoj drugoj situaciji, eventualno odbijanje kluba da igra utakmicu podrazumenalo bi poraz službenim rezultatom 0:3.

Pored promena u Propozicijama, na pomenutoj sednici došlo je i do kadrovskih izmena, te je nakon ličnog zahteva za razrešenje potpredsednika Veća za razrešavanje sporova FSS Gavrila Rajevića na tu funkciju imenovan Boris Miletić.

Podsetimo, na istoj sednici uvedene su promene koje se odnose na baraž utakmice u kojima je pored uvođenja obavezne VAR tehnologije, ukinuto pravilo gola u gostima. Takođe, sledeće godine, klubovi Prve lige Srbije će morati da prođu postupak licenciranja, što je najavljeno prošle godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track