ORLOVI GINU U NEHUMANOM RASPOREDU Dve utakmice odigrali, ostale još dve! Evo zašto Piksi i Srbija mogu da se raduju, ali i zabrinu
Foto: Starsport

TO JE TO!

ORLOVI GINU U NEHUMANOM RASPOREDU Dve utakmice odigrali, ostale još dve! Evo zašto Piksi i Srbija mogu da se raduju, ali i zabrinu

Fudbal -

Umesto da odmaraju, reprezentativci Srbije igraju Ligu nacija i to ne izgleda toliko loše

Nismo navikli da Srbija u 10 dana juna ima četiri utakmice. Dve su "orlovi" odigrali, dve tek slede, a selektor Dragan Stojković ima razloga da bude zadovoljan.

Naš tim je u nedelju uveče stigao do prve ikada pobede protiv Slovenije (4:1) i to prilično lako.

Golman, Jan Oblak, ubedljivo najbolji pojedinac Slovenaca, nije mogao da pomogne svojoj ekipi da izbegne poraz, napadi Srbije ređali su se od samog starta, a selektor Dragan Stojković odlučio je da poštedi neke važne igrače pa je od prvog minuta šansa ukazana Erhanu Mašoviću, Đorđu Jovanoviću, Ivanu Iliću, Mihailu Ristiću i Nemanji Maksimoviću.

I s pomešanim sastavom Srbija je dominirala, na vreme stigla do vođstva preko Aleksandra Mitrovića, ali Slovenci su iskoristili jedinu šansu na utakmici i iz kontranapada su poravnali na 1:1.

U nastavku, posle nekoliko promena u sastavu, "orlovi" su lako izašli na kraj s rivalom i stigli do apsolutno zaslužena tri boda.

Obećavajuća igra

Srbija
foto: Starsport

Čak i sa kombinovanih 11 igrača Srbija je bila daleko bolja od Slovenije koja je na trenutke imala ozbiljan problem da iznese loptu na protivničku polovinu. Nije sve bilo savršeno, nikada i nije i ima stvari za popravku, ali ovakva igra, u specifičnom terminu, može da raduje navijače.

Povratak Jovića i Radonjića

Nemanja Radonjić, Luka Jović
foto: Starsport

Teške sezone iza sebe imaju Nemanja Radonjić u Benfiki i Luka Jović u Realu. Obojica su imali slabu minutažu, a i jedan i drugi mogu da se pohvale da su na zvaničnim mečevima postigli tek po jedan gol, pa su njihovi golovi protiv Slovenije izuzetno važni i za njih lično i za Piksija i Srbiju.

Mitro's on fire - i dalje

Srbija
foto: Starsport

Za razliku od Jovića i Radonjića, Aleksandar Mitrović je odigrao sezonu karijere u kojoj je postigao nestvarna 43 gola u Čempionšipu. Odavno je rekorder reprezentacije, a protiv Slovenaca je postigao 45. gol u dresu nacionalnog tima.

Kao da je bojkot

Nažalost, kao i protiv Norveške, stadion Rajko Mitić bio je prazan u nedelju uveče što definitivno nije nešto što reprezentativci i selektor vole da vide. Stojković je nakon meča nedvosmisleno poručio da Srbija zaslužuje veću podršku od svog naroda.

"Ginuli" na terenu

Srbija
foto: Starsport

Šteta što nije više ljudi bilo na stadionu da nagradi trud "orlova". Većina od fudbalera koji su igrali imali su naporne sezone u kojoj su odigrali veliki broj mečeva, ali to ih nije sprečilo da izuzetno motivisano odigraju meč koji nema preveliki takmičarski značaj.

Japanac pevao "Bože pravde"

Scena koja je oduševila Srbe dogodila se pre početka utakmice, odnosno tokom intoniranja himne republike Srbije. Kacuhito Kinoši, Japanac iz stručnog štaba Dragana Stojkovića pevao je himnu i time je kupio ljubav cele nacije.

Još dve utakmice u junu

Podsetimo, Srbija je 2. juna poražena od Norveške u Beogradu rezultatom 1:0, a nakon utakmice protiv Slovenije sledi gostovanje Švedskoj. Meč u Stokholmu biće odigran u četvrtak, 9. juna, a potom je na programu i četvrti meč u izuzetno kratkom vremenskom periodu. "Orlovi" će biti gost Sloveniji u Ljubljani u nedelju, 12. juna. Nakon tih mečeva u grupi 4 B Lige nacija Srbija će imati još dve utakmice, protiv Švedske u Beogradu 24. septembra i protiv Norveške u Oslu tri dana kasnije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track