HRVATSKA LIGA JE BOLJA OD NAŠE SUPERLIGE! Ovo tvrdi prvi srpski fudbaler u zagrebačkom Dinamu od raspada bivše Jugoslavije
Foto: Profimedia

oduŠevljen u komšiluku

HRVATSKA LIGA JE BOLJA OD NAŠE SUPERLIGE! Ovo tvrdi prvi srpski fudbaler u zagrebačkom Dinamu od raspada bivše Jugoslavije

Fudbal -

Napadač iz Srbije Komnen Andrić (26), koji je ponikao u kragujevačkom Radničkom, već tri godine je član hrvatskog velikana Dinama. Prvi je srpski fudbaler u taboru Modrih posle raspada bivše Jugoslavije. U transferu vrednom miliona evra stigao je na Maksimir pre tri godine iz Intera iz Zaprešića, čije je boje prethodno branio dve sezone.

Dakle, pet godina je već Komnen Andrić u Hrvatskoj, tako da sa punim pravom može da govori o kvalitetu tamošnjeg fudbala.

- Rekao bih da je hrvatska liga bolja od srpske. Svi klubovi daju dobre ugovore, dovode se kvalitetni igrači iz inostranstva. Ima dosta Španaca, Argentinaca... I svaka ekipa ima i dobre trenere. Takođe, kvalitet terena se ne može meriti. Ovde su uslovi zaista odlični. Fenomenalno je stanje terena i u zimskim periodu. Sve to utiče na kvalitet i zato mislim da je hrvatska liga jača od srpske - naglasio je Andrić.

Komnen Andrić
foto: Printscreen/Instagram

Nedavno je Andrić čak napravio i poređenje zagrebačkog Dinama i prvaka Evrope Real Madrida. Dotle ide Komnenovo oduševljenje situacijom u Zagrebu...

- Ja u Realu nisam bio, pa ne mogu sa te strane da tvrdim kako je tamo. Ali nisam bio ni u boljem i većem klubu od Dinama. Zato sam i poredio sa Realom, kao nekim reperom za najelitniji klub. Celokupna organizacija, trening kamp, tereni, treneri... Sve je perfektno. Ne mogu da zamislim da postoji viši nivo od ovoga - rekao je u intervjruu za Sportal Andrić.

U sezoni za nama, u kojoj je Dinamo postao prvak Hrvatske, Andrić je na 33 meča dao osam golova i imao četiri asistencije. Mnogo bolje partije prikazivao je u prolećnom delu, a ugovor sa Dinamom mu traje još godinu dana. Zagrebački "modri" su na evropskoj sceni ispali od španske Sevilje u šesnaestini finala Lige Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track