JAPANAC POJAČAO ZMAJEVE: Arihiro Sentoku novi fudbaler Voždovca
Foto: FK Voždovac

POJAČANJE

JAPANAC POJAČAO ZMAJEVE: Arihiro Sentoku novi fudbaler Voždovca

Fudbal -

Fudbalski klub Voždovac potpisao je trogodišnji ugovor sa japanskim igračem Arihirom Sentokuom.

Sentoku je prethodnih pet godina igrao u Crnoj Gori za Kom i Podgoricu.

"Fudbal u Japanu je totalno drugačiji, pa sam želeo da se oprobam u Evropi i tako sam došao do Crne Gore. Moj transfer u Voždovac je veliki iskorak, liga je kvalitetnija i želim da to iskoristim kao odskočnu dasku. Ofanzivan sam igrač, želim da upišem što više asistencija i golova, da ove sezone izborimo plasman u evropska takmičenja", rekao je 23-godišnji Sentoku.

On je dodao da je učio srpski jezik, čitao novine i knjige, kako bi se što bolje sporazumevao sa saigračima.

"Svakoga dana sam pričao sa saigračima, ako mi nešto nije jasno odmah tražim da mi prevedu i korak po korak sada mogu da komuniciram bez problema. U Podgorici sam igrao sa Milom (Miloš Milović), tako da će mi biti lakše da se uklopim", naveo je Sentoku.

Direktor Voždovca Miloš Mirković izrazio je zadovoljstvo dolaskom novog igrača.

"Iako dolazi sa drugog kontinenta, ne sumnjam da će se Sentoku lako uklopiti s obzirom na godine provedene u Podgorici i poznavanje jezika. Pored njegovih fudbalskih kvaliteta, to je takodje igralo veliku ulogu u odluci da mu ponudimo ugovor. Drago mi je što je medju prvima stigao u klub i što će imati prilike da se dokazuje novom stručnom štabu tokom celog pripremnog perioda i da pokaže kvalitete na prijateljskim utakmicama koje slede", rekao je Mirković.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track