POČELI DA PRAVE IGRALIŠTE: Dobre vesti za FK Vuk iz Tršića
Foto: T. Ilić

Akcija

POČELI DA PRAVE IGRALIŠTE: Dobre vesti za FK Vuk iz Tršića

Fudbal -

Za članove Fudbalskog kluba Vuk iz Tršića, rodnog sela Vuka Stefanovića Karadžića, danas je poseban dan, moglo bi se reći istorijski jer su počeli radovi na izgradnji njihovog dugo očekivanog fudbalskog terena.

Tršić
foto: T. Ilić

Prema rečima Branka Marjanovića, člana Uprave kluba i predsednika Mesne zajednice Tršić, mašine su stigle i počeli su zemljani radovi na lokaciji budućeg igrališta gde će se nadmetati klub koji je trenutno član Opštinske lige.

- Ono što nam je obećano prilikom posete gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića pre nekoliko meseci sada se i ostvaruje. On je rekao da su opravdani i potreba i zahtev Tršićana da se u što kraćem roku obezbedi prostor za izgradnju fudbalskog igrališta, kao i da je to projekat važan za Tršić, ali i sam grad. Meštani su u rekordnom roku podržali ideju i obezbedili smo odgovarajuću parcelu, a grad finansira radove. Osim što će teren biti važan za naš klub omogućiće ubuduće dolazak ekipa na pripreme, odnosno razvoj i sportsko-rekreativnog turizma u našem selu nadaleko prepoznatljivom po Vuku Karadžiću – kazao je danas Marjanović.

Tršić
foto: T. Ilić

On očekuje da na proleće FK Vuk konačno bude domaćin u svom selu i zaigra pred svojom publikom, da ovde dočekuje rivale u borbi za bodove. Klub je od ponovnog osnivanja večiti gost jer nema svoje igralište pa i kad su domaćini nisu na svom bunjištu, to budu samo formalno, a igraju na terenima nekog od ostalih klubova. Nemanje svog ‘’zelenog tepiha’’ bio im je veliki problem.

Ovdašnji zaljubljenici u loptanje prošle godine su po treći put u poslednjih pola veka osnovali klub. Prethodna dva pokušaja bila su neuspešna baš zato što nisu imali igralište. Sada se to menja, a budući sportski objekat na površini od 1,1 hektara trebalo bi da ima svlačionice, tribine pa i reflektore, sve što je potrebno da u ‘’najvažnijoj sporednoj stvari na svetu’’ uživaju fudbaleri i publika.

Tršić
foto: T. Ilić

Igralište će biti blizu okolnih sela Korenite, Runjana i Grnčare, na lepom mestu, a neće ugrožavati etno-kompleks, ni biti previše udaljeno od centra Tršića.

Loznica bi tako početkom naredne godine trebalo da dobije igralište u Tršiću, ali i fudbalski stadion po UEFA 4 standardima koje uveliko raste na Lagatoru.

T. Ilić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track