SUZE KOJE SU OBIŠLE SVET: Kako danas izgleda čovek koji je naterao Ronalda da plače kao nikad u životu? VIDEO
Foto: Printskrin

Tužan trenutak

SUZE KOJE SU OBIŠLE SVET: Kako danas izgleda čovek koji je naterao Ronalda da plače kao nikad u životu? VIDEO

Fudbal -

Jedno od najvećih fudbalskih iznenađenja viđeno je 2004. godine na Evropskom prvenstvu u Portugalu.

Totalni autsajder Grčka popela se na krov Evrope, a u finalu je savladan domaćin Portugal sa 1:0. Bio je to jedan od najbolnijih trenutaka u karijeri Kristijana Ronalda.

Portugalci su u svom timu imali nekoliko svetskih zvezda poput Luisa Figa i Deka, dok je mlađani Ronaldo već tada bio velika uzdanica.

S druge strane borbeni Heleni nisu imali zvezda, ali su delovali kao tim te su predvođeni starim liscem Otom Rehagelom igrali zaista čudesno. Pre finala izbacili su Francusku i Češku, a u utakmici za trofej pred 60-ak hiljada navijača Portugala pobedili su domaćina sa 1:0.

Gol odluke postigao je Angelos Haristeas u 57. minutu. Kada je sudija Markus Merk odsvirao kraj Ronaldo je plakao kao nikad u životu, a njegove suze su obišle svet.

Posle tog poraza počeo je Ronaldov uspon koji je s vremenom izrastao u jednog od najboljih igrača u istoriji. Uspeo je da osvoji i pet Zlatnih lopti što dovoljno govori o njemu.

S druge strane, grčki junak Haristeas je vrlo često menjao klubove u Nemačkoj, Holandiji, Francuskoj i Grčkoj. Od zvučnijih imena igrao je za Ajaks, Fejenord, Šalke 04 i Bajer. Karijeru je završio pre devet godina u Al-Nasru iz Saudijske Arabije.

Danas ovaj 42-godišnjak izgleda totalno neprepoznatljivo. Potpuno je osedeo, brada mu je postala deo imidža, dok i dalje drži liniju. Jedno vreme je bio sportski direktor Arisa gde je igrao tokom karijere, dok je sada angažovan pri Fudbalskom savezu Grčke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track