SAVO MILOŠEVIĆ O SANKCIJAMA PREMA RUSIMA: To nije u redu, sportisti trpe ogromnu nepravdu! Mi Srbi najbolje znamo kako vam je!
Foto: Starsport

podrška prijatelja

SAVO MILOŠEVIĆ O SANKCIJAMA PREMA RUSIMA: To nije u redu, sportisti trpe ogromnu nepravdu! Mi Srbi najbolje znamo kako vam je!

Fudbal -

Nekadašnji trener Partizana pričao i o svom dobrom prijatelju Slaviši Jokanoviću

Bivši trener Partizana Savo Milošević cenjen je u Rusiji. U svojoj bogatoj karijeri igrao je i u toj zemlji, a sa Rubinom iz Kazanja osvojio je titulu.

Nedavno je govorio o položaju ruskih sportista u svetu i sankcijama zbog kojih ne mogu da se nadmeću na međunarodnim takmičenjima.

Savo Milošević
foto: Starsport

- Izolacija ruskog sporta i fudbala je katastrofa! Nije pošteno! Ja, kao i svi Srbi, osećam ogromnu nepravdu prema ruskim sportistima. Ne razumem i ne prihvatam takve odluke. Zašto kažnjavati ljude koji nemaju veze sa politikom i vojnim operacijama? Oni ceo život treniraju, žrtvuju se i neumorno rade da bi postigli rezultat. I onda ih neko kažnjava bez ikakvog objašnjenja - rekao je Savo Milošević (48) za portal Sport24 i dodao:

- To je tužno. Žao mi je ruskog sporta. Posebno ruskih fudbalera. Saosećam sa svakim ruskim sportistom. Nisu oni krivi! Rusija trenutno ima problema sa čitavom Evropom. Srbi to razumeju. Ista stvar se desila i nama devedesetih godina.

Rusija, Fudbalska reprezentacija Rusije
foto: EPA/Anatoly Maltsev

Savo Milošević pozdravio je imenovanje zemljaka i nekadašnjeg saigrača iz Partizana Slaviše Jokanovića za trenera moskovskog Dinama.

- Teško mi je da budem objektivan, jer je Jokanović moj prijatelj, sa kojim sam igrao od 1992. godine. Nesumnjivo je reč o jednom od najboljih srpskih stručnjaka sa odličnim iskustvom u Evropi i svetu. Ne sumnjam da ima dovoljno kvaliteta i mogućnosti da se dokaže u Dinamu. Biće mu potrebno vreme, jer je ovo nova liga za njega. Ali znam njegovu filozofiju, šta misli o fudbalu, u kom stilu igra. Znam koliko je profesionalac. Mnogo je faktora od kojih zavisi njegov rad, ali sam siguran da će uspeti u moskovskom klubu - istakao je Milošević i nastavio:

- Njegov prvi posao bio je u Partizanu pre više od deset godina. Sećam se da su se svi čudili kako je Jokanović izdržao taj pritisak. U Srbiji je uvek teško onima koji treniraju Partizan i Crvenu zvezdu. A onda je Slaviša imao divan početak u Engleskoj. Bio je trener nekoliko timova iz te zemlje, a to je već svetsko iskustvo! Čim je Slaviša otišao u Rusiju, to znači da poštuje zemlju, njen narod i prvenstvo. Da mu se nešta nije svidelo, Jokanović ne bi došao u Moskvu.

Savo Milošević, Partizan
foto: @starsport

Savo Milošević ima želju da u narednom periodu pronađe angažman, a ne bi imao ništa protiv da radi u Rusiji.

- Ne znam za druge trenere strance, ali ja bih došao da radim u Rusiju. Srbi i Rusi su uvek bili braća! Imam li nekih želja? Naravno, CSKA je bratski klub mom rodnom Partizanu - našalio se Savo Milošević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track