ČARAPANI PRESLIŠALI UNIVERZITATEU IZ RUMUNIJE: Napredak prekinuo crni niz na pripremama u Sloveniji
Foto: FK Napredak

Pripremni period

ČARAPANI PRESLIŠALI UNIVERZITATEU IZ RUMUNIJE: Napredak prekinuo crni niz na pripremama u Sloveniji

Fudbal -

Napredak je u trećoj kontrolnoj utakmici u Sloveniji, a protiv drugog rumunskog rivala – Univerzitatee, ostvario prvu pobedu.

Od početka susreta Čarapani su imali terensku inicijativu. Puleni trenera Dušana Đorđevića odmah au krenuli u ofanzivu i u 20. minutu Čečarić je postigao gol.

Zbog velike vrućine tempo je opao, pa izglednijih šansi nije bilo do kraja poluvremena.

U nastavku utakmice trener Đorđević je izvršio izmenu u ofanzivnom delu tima - umesto strelca Čečarića na teren je poslao Džugurdića, koji je imao zapaženu ulogu i doprineo golu Đorđa Jovanovića u 54. minutu. To će, pokazalo se, biti i konačan rezultat ove prijateljsker utakmice.

Pantić je šutirao iz jedne izgledne prilike, ali nije bio precizan. Mreže su mirovale do lraja utakmice, a Rumuni su imali samo jednu šansu - iz slobodnog udarca, ali je golman Savić bio na visini zadatka i ostalo je konačno 2: 0 za Čarapane i prva pobeda, posle dva uzastopna poraza.

NAPREDAK – UNIVERZITATEA

Teren u Gornjoj Radgoni.

Sudija: Matej Kapun (Slovenija).

Strelci: Čečarić u 20, Đorđe Jovanović u 54. minutu.

NAPREDAK: Petrić, S.Jovanović, Kojčić, Mršić, Vukajlović, Krstić, Pantić, Bolha, Kočić, Čečarić, Đ. Jovanović. Igrali su još: Savić, Todorović, Đeković, Obradović, Projić, Sekulović, Rašković, Laban, Ivanić, Džugurdić, Zogović, Marinković.

UNIVERZITATEA: Gorcea, Baravikas, Ilie, Ispas, Pirvulesku, Joan, Pires, Remakle, Hofman, Eli, Teskan. Igrali su još: Branesku, Paun, Briceag, Pitian, Romero, Bic, Haita, Mester, Purece, Balan, Ćipiku.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track