HOROR PERIOD POZNATOG FUDBALERA: Porodične TRAGEDIJE se nizale JEDNA PO JEDNA, na kraju je saznao užasnu vest
Foto: Instagram/dannydrinkwater

NAJTEŽI ŽIVOTNI TRENUCI

HOROR PERIOD POZNATOG FUDBALERA: Porodične TRAGEDIJE se nizale JEDNA PO JEDNA, na kraju je saznao užasnu vest

Fudbal -

Engleski fudbaler Deni Drinkvoter rekao je da mu je drago što je "košmar" u Čelsiju konačno završen i da je u tom klubu protraćio neke od svojih najboljih fudbalskih godina.

Drinkvoter, koji je bio jedan od najvažnijih igrača Lestera u osvajanju šampionske titule u Premijer ligi u sezoni 2015/2016, prešao je za 35 miliona funti u Čelsi 2017. godine, kada je potpisao petogodišnji ugovor.

On se nije izborio za mesto u timu Čelsija, za koji je odigrao samo 23 utakmice i postigao jedan gol. U međuvremenu je igrao na pozajmicama u Barnliju, Aston Vili, Kasimpaši, a prošlu sezonu proveo je u Redingu.

Posle odlaska iz Čelsija, 32-godišnji fudbaler rekao je da oseća olakšanje i ljutnju.

"Osećam olakšanje, pošto situacija nije bila dobra ni za mene ni za klub. Ljut sam zbog toga kako se situacija razvijala i kako su me tretirali, ali nisam ogorčen. To se dugo spremalo", rekao je Drinkvoter za Skaj.

Problemi su nastali 2018. godine, kada je tadašnji trener Čelsija Mauricio Sari, putem prevodioca i svog pomoćnika Djanfranka Zole, obavestio Drinkvotera da na njega ne računa, sat vremena pre završetka prelaznog roka.

"Potrošio sam nekoliko najboljih godina. Nije bila dobra situacija za mene i ljut sam na način na koji su me tretirali. To nisam očekivao. Pitao sam se zbog čega mi je kasno rekao sve to, sat vremena pre završetka prelaznog roka i da mi je potrebno vreme. Sari mi je odgovorio: ' Ne, ne, imamo strane klubove koje bi mogao da razmotriš'. Rekao sam da imam malo dete i da mi je sin prioritet i odlučio sam da ostanem do januara", naveo je.

Deni Drinkvoter
foto: EPA

Upitan da li ima utisak da je protraćio najbolje fudbalske godine u Čelsiju, Drinkvoter je odgovorio: "Da, pitam se na šta sam bacio tih pet godina".

"Da sam ostao u Lesteru, da se nisam povredio, da me je klub drugačije tretirao. To je sve 'ako', ali je frustrirajuće. I dalje se nerviram zbog toga, ali ne mogu ništa da promenim. Zbog toga sam otišao na pozajmice u Aston Vilu i Barnli, što nije uspelo, a odlazak u Tursku kao 30-godišnjak - nikad nisam mislio da ću to uraditi. Pokušavao sam da uradim prave stvari, ali nešto je pošlo naopako", rekao je.

On je naveo i da je imao problema sa mentalnim zdravljem, posebno posle navoda da živi lagodno i da je srećan što ne igra, ali i zbog porodičnih problema.

"Moja baka je umrla, moj deda je umro, ostao sam i bez psa, a mom ocu je dijagnostifikovana leukemija. Nisam mislio da sam u depresiji, ali sam otišao kod psihologa i drago mi je zbog toga jer da nisam, ne znam kako bi se sve završilo. Konstantno sam se borio i borio... a nikome nisam pomagao".

Drinkvoter je prošle sezone odigrao 32 utakmice za drugoligaša Reding, gde je, kako je rekao, ponovo počeo da uživa u fudbalu.

"Na početku sam mislio da se nikada neću vratiti u formu, ali taj osećaj se vrati, poslednji deo prošle sezone bio je dobar. Došao je novi trener, bilo je dobro. Pomogao mi je i imao sam utisak da pomažem ekipu. To je verovatno bio prvi put da sam uživao u fudbalu posle nekoliko godina", rekao je on.

Drinkvoter je rekao da ima nekoliko ponuda i da će odlučiti gde će nastaviti karijeru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja