SKANDAL! ALBANSKI KLUB POZVAO NAVIJAČE DA NAPRAVE HAOS? Varvari pokazali sliku KOZE, klub s Kosmeta najavio VRUĆ DOČEK Crnogorcima
Foto: Profimedia

HAOS U NAJAVI

SKANDAL! ALBANSKI KLUB POZVAO NAVIJAČE DA NAPRAVE HAOS? Varvari pokazali sliku KOZE, klub s Kosmeta najavio VRUĆ DOČEK Crnogorcima

Fudbal -

Fudbalski klub Budućnost u Podgorici je u četvrtak pobedio ekipu Ljapija rezultatom 2:0 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a utakmica na stadionu Pod Goricom poslužila je domaćim navijačima za provokaciju rivala.

Navijači crnogorskog predstavnika u evropskom takmičenju tokom utakmice protiv kluba iz Podujeva (Kosovo i Metohija), koji igra u prvenstvu lažne države Kosovo i čiji sastav popunjavaju uglavnom fudbaleri sa državljanstvom lažne države, kao i Albanci, razvili su transparent na kojem je pisalo "onamo braćo, spremajmo hod", prenose crnogorske "Vijesti".

U pitanju je stih pesme "Onamo 'namo", koja je poznata kao Srpska Marseljeza i koja je bila pevana u Crnoj gori početkom 19. i tokom 20. veka.

"Onamo, 'namo... za brda ona đe nebo plavo savija svod, na srpska polja, na polja bojna onamo, braćo, spremajmo hod", glasi ceo stih koji su koristili "Varvari".

Vatreni navijači Budućnosti takođe su, tokom meča razvili veliku karikaturu na kojoj su prikazani strip junak Hogar, koza i dva Albanca čime su pokušali dodatno da isprovociraju goste.

A, čini se da su u tome uspeli.

Fudbalski klub Ljapi će kao domaćin igrati u Prištini na stadionu Fadilj Vokri, a nakon dešavanja u Podgorici izdao je saopštenje, a ujedno i poziv navijačima kluba, ali i svim Albancima da odgovore na ono što ih je sačekalo u prestonici Crne Gore.

"Predsedništvo kluba, na čelu s predsednikom, gospodinom Bećirom Batatinom, donelo je odluku da za revanš protiv Budućnosti 14. jula cena ulaznica bude pristupačna kako bi stadion bio pun na utakmici protiv onih koji su pokazali mržnju, ne samo prema nama već prema celom albanskom narodu u prvoj utakmici", naveo je klub i objavio da će najskuplje ulaznice biti one za VIP sektor i koštaće samo 5 evra, dok će na severnu i južnu tribinu moći da se uđe za samo jedan evro.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track