ŠTA RADI OVAJ ČOVEK! Ne voli normalne golove! Delije pamte MAJSTORIJU na Marakani, sada je napravio novi spektakl (VIDEO)
Foto: EPA/Sascha Steinbach

MAJSTOR

ŠTA RADI OVAJ ČOVEK! Ne voli normalne golove! Delije pamte MAJSTORIJU na Marakani, sada je napravio novi spektakl (VIDEO)

Fudbal -

On je majstor za spektakularne golove, a između ostalih, to odlično znaju i navjači Crvene zvezde.

Postići pogodak na "običan" način za Olivijea Žirua nije zanimljivo, pa se Francuz trudi da svaki bude posebniji od prethodnog.

U karijeri je postigao mnogo prelepih pogodaka iz svih mogućih pozicija, a na pripremnoj utakmici Milana protiv Kelna (2:1), učinio je to dva puta.

Prvo je "bocnuo" loptu i tako prevario golmana, a onda hladnokrvno i lagano zatresao mrežu.

A, onda je i drugi put na utakmici oduševio prisutne na stadionu u Kelnu, koji su morali da se dive igraču gostujuće ekipe.

U prijemu je namestio loptu i sa ivice šesnaesterca, levom nogom, poslao je u dalji ugao uz, čini se, malo sreće.

Jedan od pogodaka koji ljubitelji fudbala najviše pamte jeste neverovatan "škorpion" iz perioda kada je igrao za Arsenal, kojim je osvojio Puškašovu nagradu namenjenu strelcu najlepšeg gola u 2017. godini.

A, navijači Crvene zvezde se sećaju i njegovog gola iz Beograda. Arsenal je 2017. godine gostovao na stadionu Rajko Mitić u utakmici grupne faze Lige Evrope, a Žiru je u svom stilu u 85. minutu doneo pobedu ekipi iz Londona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track