JOŠ JEDAN SRBIN NAPUSTIO ZAGREBAČKI DINAMO: Levi bek mlade reprezentacije i ZVEZDINO DETE otišao na egzotičnu destinaciju
Foto: Printskrin

nova avantura

JOŠ JEDAN SRBIN NAPUSTIO ZAGREBAČKI DINAMO: Levi bek mlade reprezentacije i ZVEZDINO DETE otišao na egzotičnu destinaciju

Fudbal -

Damjan Daničić prošao omladinsku školu crveno-belih

Damjan Daničić više nije član zagrebačkog Dinama. Levi bek mlade reprezentacije Srbije posle dve ipo godine napustio je Zagreb.

Damjan Daničić
foto: Starsport

Novi klub Damjana Daničića je Sumgait iz Azerbejdžana sa kojim je potpisao ugovor do juna 2025. godine. Mladi fudbaler nije imao sreće proteklih godina, jer su ga iz Dinama uglavnom slali na pozajmice, u Varaždin i Istru. Ovog leta, trener Modrih Ante Čačić rekao je Daničiću da ne računa na njega i da potraži novi klub.

Damjan Daničić rođen je u Zagrebu 24. januara 2000, ali su njegovi roditelji došli u Beograd. Prošao je omladinsku školu Crvene zvezde i igrao za omladinski tim. Sa 20 godina prešao je u Voždovac, a potom u zagrebački Dinamo, gde nikada nije dobio šansu za prvi tim.

Po Beogradu se ovog leta spekulisalo da bi mogao da se vrati u Crvenu zvezdu i postane alternativa Milanu Rodiću, na poziciji levog beka. Međutim, na kraju se odlučio za Azerbejdžan, za klub Sumgait koji je osnovan 2010. godine. Zagrebački Dinamo se osigurao i u slučaju da Daničić bude menjao klub, njima će pripasti 25 odsto od naredne prodaje.

Damjan Daničić
foto: @starsport

Da podsetimo, krajem prošle nedelje zagrebački Dinamo napustio Komnen Andrić. Napadač će igrati u Francuskoj, u Lig 1, pošto je potpisao višegodišnji ugovor sa Klermonom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track