ĆELAVI SMO, PA ŠTA! ZANIMLJIV TREND U SUPERLIGI: Vau! Čak devetorica trenera u elitnom rangu NEMAJU KOSU!
Foto: Starsport©, Dado Đilas

ozbiljne face

ĆELAVI SMO, PA ŠTA! ZANIMLJIV TREND U SUPERLIGI: Vau! Čak devetorica trenera u elitnom rangu NEMAJU KOSU!

Fudbal -

Neverovatan podatak. Od 16 trenera u klubovima Superlige, čak devetorica su proćelavi ili furaju ćelavu frizuru. Trendovi u modernom fudbalu zahtevaju danonoćni rad i veliki pritisak. Produkt svega toga je stres, a ima nešto i do genetike.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

S obzirom na uspehe koje postižu, bez problema možemo reći da nedostatak kose ne znači nužno ni izostanak trofeja. Rekli bismo, sasvim suprotno. Pravi primer je Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde. Vratio se Deki na Marakanu za Svetog Nikolu 2019. godine i tada je imao kosu. Nebrojeno puta otada je govorio da posao trenera Crvene zvezde zahteva ogroman psihički i fizički napor, da je pritisak ogroman. I desilo se neizbežno, odlučio je da se šiša na ultrakratko.

Ilija Stolica
foto: Beta

I trener Partizana Ilija Stolica je jedan od onih koji nema kosu. I to je tako dugi niz godina, gotovo od prestanka njegove igračke karijere, kada je bio poznat po bujnoj frizuri, dok je igrao za crno-bele, a posebno za Zemun.

Milan Rastavac
foto: Dado Đilas

U red srpskih trenera "ćelavaca" ulaze i Milan Rastavac iz Vojvodine, Žarko Lazetić iz TSC, Dušan Đorđević iz Napretka, Slavko Perović iz Spartaka, Dejan Joksimović iz kragujevačkog Radničkog, Igor Bondžulić iz Javora i Aleksandar Linta iz Radnika.

Dušan Đorđević
foto: FK Napredak Kruševac

Na granici je trener Novog Pazara Vladimir Gaćinović, koji je proćelav.

Slavoljub Muslin
foto: Starsport©

Najpoznatiji srpski trener koji je prvi počeo da fura "nularicu" svakako je Slavoljub Muslin. Posle njega, to su činili Vladimir Vermezović i Marko Nikolić, tako da je "ćela" postala praktično zaštitini brend u fudbalskom esnafu.

Marko Nikolić
foto: Starsport©

Što se tiče inostrane scene, najpoznatiji "ćelavko" svakako je Pep Gvardiola, trener Mančester sitija.

Pep Gvardiola
foto: Profimedia

Uz njega poznati su i Lučano Spaleti trener Napolija, Englez Šon Dajš (Barnli), Portugalac Espirito Santo (Al Itihad). Ćelav je bio i Antonio Konte, ali je posle ugradio kosu. Ranije je tu titulu s ponosom nosio čuveni Arigo Saki.

Pjerluiđi Kolina
foto: Profimedia

Pjerluiđi Kolina, italijanski sudija, sigurno je najpoznatiji "ćelavac" u svetskom fudbalu. Njegovu pojavu i danas pamte. On je oboleo od alopecije 1986. godine, ali je uspeo da dođe do vrha u sudijskoj organizaciji. Kasnije su njegovim primerom krenuli Hauard Veb i Entoni Tejlor (Engleska), Eber Lopez (Brazil), Sergej Karasjov (Rusija), Bobi Maden (Škotska)...

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track