NEMANJA GUDELJ DOBIJA MILIONE U ŠPANIJI On je najplaćeniji srpski fudbaler u ligi, za mesec dana zaradi LUKSUZAN STAN u Beogradu
Foto: Profimedia

NESTVARNE PLATE

NEMANJA GUDELJ DOBIJA MILIONE U ŠPANIJI On je najplaćeniji srpski fudbaler u ligi, za mesec dana zaradi LUKSUZAN STAN u Beogradu

Fudbal -

Objavljena je lista zarada fudbalera koji nastupaju u najelitnijem španskom takmičenju - La Ligi.

Na sajtu "Capology" detaljno su prikazane sve pojedinosti o zaradama igrača - dužine utovora, plate na nedeljnom i godišnjem nivou.

Ubedljivo najplaćeniji igrač u jednoj od najjačih liga na planeti je fudbaler Real Madrida Eden Azar, koji nedeljno zarađuje više od 600.000 evra ili 31.250.000 evra na godišnjem nivou. Verovatno najveći promašaj u istoriji Real Madrida umesto mreža rivala proisno rešeta kasu kraljevskog kluba. Iza njega su Jan Oblak iz Atletika sa godišnjom platom od 25 miliona i najbolji igrač Reala Karim Benzema koji će ove sezone zaraditi 24 miliona.

Top 10 plate La Liga
foto: Printscreen

Kada je reč o srpskim fudbalerima, na vrhu liste je fudbaler Sevilje Nemanja Gudelj kome na račun svake nedelje legne 50.769 evra (2.640.000 evra godišnje). Za mesec dana iskusni vezista zaradi više od 200 hiljada evra, sasvim dovoljno za jedan luksuzan "stančić" u Beogradu.

Odmah iza njega je fudbaler Hetafea Nemanja Maksimović čija plata na nedeljnom nivou u iznosi 40.000 evra, što ga dovodi do cifre od preko 2.000.000 evra za godinu dana. Ostali srpski fudbaleri imaju znatno manja primanja. Marko Dmitrović u Sevilji zarađuje 950 hiljada evra godišnje , Uroš Račić je na cifri od 880 hiljada evra, a Darko Brašanac 770.000.

Plate Srba u La ligi
foto: Printscreen

Oblak neprikosnoven u regionu

Reprezentativac Slovenije i golman Atletiko Madrida Jan Oblak zarađuje ubedljivo najviše od svih igrača koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije. Godišnja plata iskusnog asa je neverovatnih 25 miliona evra i on je drugi najplaćeniji igrač u čitavoj ligi.

U Top 10 najplaćenijih igrača je i hrvatski fudbaler Luka Modrić koji će ove sezone u Real Madridu zaraditi čak 19,7 miliona evra.

Izuzetno visoka primanja ima i veliki promašaj Barselone Miralem Pjanić. Fudbaler iz Bosne i Hercegovine nema mesto u Ćavijevom timu, ali ne žali se jer godišnje zarađuje 15.620.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track