ILIEVU NIJE PRVI PUT DA NAPUŠTA PARTIZAN: Direktor je odlazio i pre tri godine, da bi se vratio, jer klub nije imao boljeg...
Foto: @starsport

vrteška u humskoj

ILIEVU NIJE PRVI PUT DA NAPUŠTA PARTIZAN: Direktor je odlazio i pre tri godine, da bi se vratio, jer klub nije imao boljeg...

Fudbal -

Ivica Iliev više nije sportski direktor Partizana! Danas je podneo ostavku i napustio Humsku.

Ivica Iliev
foto: Starsport

Činjenica da Ivica Iliev nije bio za sadašnjeg trenera Partizana Iliju Stolicu uslovila je njegov odlazak. Milorad Vučelić, predsednik kluba, koji je angažovao Stolicu na sastanku u ponedeljak pokušao je da pomiri dve strane, ali bez uspeha. Ivica Iliev je za trenera Partizana hteo Marka Simonea, Andreu Pirla i Savu Miloševića i posle nedavnih dešavanja odlučio je da ode.

Nije ovo prvi put da Ivica Iliev odlazi iz Partizana i da se žrtvuje zarad cele uprave. Nešto slično desilo se u martu 2019. godine, kada su crno-beli takođe beležili loše rezultate, a tada je Iliev jedini podneo ostavku.

- Istina je, više nisam sportski direktor Partizana! Žao mi je zbog odlaska Zorana Mirkovića, jer smatram da je ogovornost samo moja i ničija više! Zato i odlazim, jer ne želim da trener, niti bilo ko drugi u Partizanu snosi odgovornost za nešto što je samo moja nadležnost. Želim da se zahvalim predsedniku kluba Miloradu Vučeliću, Upravnom odboru, svim saradnicima, igračima, trenerima, zaposlenima u klubu, a posebno generalnom direktoru Milošu Vazuri, koji nije bio samo moj saradnik, već prijatelj i brat - izjavio je tada Ivica Iliev i dodao:

Ivica Iliev, Ilija Stolica
foto: Starsport

- Ovakav potez je nešto sasvim logično, smatram ga moralnim činom. Normalno je da jednog dana dođe i taj trenutak. Tri i po godine sam obavljao funkciju sportskog direktora, imao sam odrešene ruke i zahvalan sam svima u Partizanu na tome. Stidim se onoga što vidim na terenu, ne mogu sa tim nikako da se pomirim. Neke od tih igrača sam lično doveo, neke nisam doveo, ali sam dozvolio da dođu, a nekima smo produžili ugovore, i to sam takođe dozvolio, a očito to ničim nisu zaslužili.

Iako je podneo ostavku, Ivica Iliev je dobio poziv čelnika Partizana da ostane u klubu. Pa je skoro dve godine radio kao savetnik za sportska pitanja, odnosno i dalje obavljao svoj posao radeći transfere igrača. U martu 2021. klub je zvanično objavio da se Ivica Iliev vraća na funkciju sportskog direktora.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track